Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Psychika jde nahoru. Máme čtyři super lajny, chválil Orsava sestavu Hradce po druhé výhře

Podařený vstup do hokejové extraligy má za sebou útočník Jakub Orsava z Hradce Králové. Ve čtvrtek vstřelenou brankou a dvěma asistencemi přispěl k výhře 5:1 v Českých Budějovicích a v neděli se podílel proměněným trestným střílení a přihrávkou na vítězství v Litvínově 4:2.

Hráči HK Mountfield se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Na startu soutěže je Orsava druhý v bodování za libereckým obráncem Ladislavem Šmídem, který stihl nasbírat už šest bodů za jednu trefu a pět asistencí. "Je to jedno, kdo dá góly. Je to týmový sport a máme šest bodů. Mě to samozřejmě těší, když týmu pomůžu nějakým gólem nebo vytvořím šanci. Psychika jde potom nahoru. Máme ale čtyři super lajny a příští zápas to zase může rozhodnout nějaká jiná pětka," uvedl po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Hradec Králové

V minulém ročníku, který začal v Kometě Brno a na konci ledna zamířil do Hradce Králové, si připsal v 52 zápasech včetně play-off 18 bodů za devět gólů a stejný počet asistencí, tedy nejméně za poslední čtyři roky. "Minulou sezonu bych nejradši vymazal," podotkl devětadvacetiletý odchovanec Šumperku, který hrál v extralize i za Třinec, Pardubice a Mladou Boleslav.

Tým nakoplo vítězství v Českých Budějovicích

Byl rád, že Východočeši zvládli i druhé vystoupení venku. "Odvážíme si důležité tři body. Jsme rádi, že nám ty první dva zápasy vyšly. K těm šesti bodům nám hodně pomohl Mazi (brankář Marek Mazanec). Je to důležité, ale přeci jen sezona je dlouhá, tedy doufáme, že bude. Moc bych to nepřeceňoval. Musíme z každého zápasu chtít urvat body a pořád je sbírat," řekl Orsava.

Podařený vstup do sezony se podle něj odvíjí od startu zápasu v Českých Budějovicích, kde už v 8. sekundě otevřel skóre a Mountfield ve čtvrté minutě vedl 3:0. "Tým to nakoplo a já doufám, že to tak bude pokračovat."

V Litvínově nejprve ve 24. minutě nabídl puk před odkrytou branku bekovi Bohumilu Jankovi, který získal Hradci Králové vedení 2:1. "Vypluli jsme tam sami dva a viděl jsem, jak mi tam Bobby najíždí, tak jsem mu to dal. Já to měl na bekhend, takže jsem ani zakončovat nechtěl," popsal situaci Orsava. Přesně za čtyři minuty uspěl z penalty střelou mezi betony Denise Godly a nakonec to byla vítězná branka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články