Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Příště si musíme pohlídat závěry třetin, řekl Tomášek po návratu do Sparty

Z Davida Tomáška je po návratu z KHL znovu sparťan. V utkání s Vítkovicemi bylo znát, že si rád opět zahrál, tím spíš, že na zimní olympiádě v Pekingu do hry jako náhradník vůbec nezasáhl.

Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Vítkovice

"V Pekingu jsem byl s náhradníky na ledě. Do zápasu s Vítkovicemi jsme byli hození do vody. Byla to pro nás asi nejlepší věc, která se mohla stát. Aspoň jsme rychle vlétli do tempa. Před zápasem jsme si jen krátce něco řekli a šli rovnou do zápasu. Jsem rád, že mám zápas za sebou. Věřím, že se příště budu cítit lépe," uvedl po utkání Tomášek.

Na návrat do Sparty a první start se moc těšil. "Chuť jsem měl obrovskou, jsem rád, že jsme v přesilovkách dali nějaké góly. Jinak to bylo pro mě velmi těžké. Snad půjdeme postupně nahoru. Věřím, že do sebe dostanu zápasovou kondici. V nájezdech to byla škoda, mohl jsem být víc v klidu. Nedá se nic dělat, máme ale ještě plno zápasů před sebou," poznamenal Tomášek, jenž v rozstřelu po utkání neproměnil jeden z nájezdů.

I tak měl dva body za asistence. Mnohem víc však řešil tým. "Mohli jsme získat víc než bod. Podařily se nám dvě přesilovky, mohli jsme proměnit i tři. Jsem ale v klidu, věřím, že půjdeme ještě nahoru," uvedl po utkání Tomášek.

Jeho tým vedl 1:0, pak i 2:1, ale výhru ztratili Pražané v čase 58:54, kdy nechali skórovat Dominika Lakatoše. "Ten bod je pro nás samozřejmě málo. Výkon z naší strany nebyl špatný, bojovali jsme. Možná nás trochu dohnal náročný program, když pár z nás nedávno přiletělo z olympiády. Do zápasu jsme ale všichni dali maximum," ujistil čerstvě šestadvacetiletý útočník.

"V dalších zápasech si rozhodně musíme pohlídat závěry třetin, kdy jsme inkasovali dva góly. Chyby si rozebereme na videu a poučíme se z nich," ujistil Tomášek. "Měli jsme šance, které jsme bohužel nevyužili. Potřebujeme body, máme ještě několik zápasů před sebou. O to víc mě mrzí, že jsme nevyhráli," řekl Tomášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články