Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestali jsme hrát, prohráli jsme si to sami, mrzelo Jergla

Ačkoli šli hradečtí hokejisté po trefě Aleše Jergla už v první minutě do vedení, druhý zápas čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví prohráli. Bruslaři dokázali zápas otočit a před domácími zápasy vyrovnali stav série na 1:1. 

Aleš Jergl
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Přestali jsme hrát svůj hokej, který jsme hráli první třetinu, a prohráli jsme si to sami," žehral Aleš Jergl na ztracený zápas, ve kterém Královéhradečtí vedli ve čtvrté minutě už o dva góly. Jergl se prosadil v samém úvodu, pak na něj navázal svou první brankou od října 2019 obránce Petr Kalina.

Třetí gól mohli domácí hokejisté přidat v dlouhé pětiminutové přesilovce po faulu Jana Stránského. Tu však prohospodařili, stejně jako všechny ostatní v zápase. I když měli před play-off hodně času na nácvik, v početních výhodách zatím strádají.

Bez využitých přesilovek těžko vyhrajete

"To je náš hlavní problém. Když nedáte v přesilovce gól, zápas těžko vyhrajete. Řekl bych, že tam je málo střelby. Snažíme se pořád něco vymýšlet a nevede to ke gólu. Musíme něco pozměnit a hlavně začít střílet, protože teď jsme neproměnili dost přesilovek, a to podle mě rozhodlo zápas," podotkl smutně Jergl.

Větší produktivitu by si představoval i od své formace. Byť se zdá, že jeho pohyblivá trojka s Kevinem Klímou a Jordannem Perretem umí soupeři hodně zavařit. "Hrajeme spolu v podstatě rok a půl, takže plus minus víme, kde se ostatní pohybují. Dá se říct, že naše souhra je automatická. Musíme se ale ještě víc tlačit do brány, aby nám to tam padalo," nabádal Jergl.

Vítěz Prezidentského poháru se zatím proti Bruslařům nedokáže prosadit tak, jak to uměl v základní části. Hradec Králové měl druhý nejlepší útok extraligy, teď ale jako kdyby jen ztěžka hledal cestu do šancí.

Rychlý přístup soupeře

"Jejich obránci mají rychlý přístup a dobře jim pomáhají útočníci, kteří dobruslují dozadu. Taky nic nevymýšlí, dávají to hned od sebe. Takže než my se k nim stačíme přitáhnout, oni už zase jedou pryč. Musíme něco trošku změnit," zopakoval zamyšlený hradecký forvard.

Mountfield také věří, že se mu do hry vrátí marodi. Během druhého utkání odstoupili nejprve z pole Lukáš Cingel a elitní bek Jeremie Blain. "Je to play-off, hraje se na krev. Nějak jsme to nevnímali, nebo alespoň já osobně ne," tvrdil Jergl. Před koncem pak zamířil na střídačku gólman Filip Novotný. "Já si myslím, že bude v pohodě. Má něco s tříslem, ale asi nic závažného," řekl hradecký útočník, byť grimasa brankáře nevěštila nic moc dobrého.

Čtvrtfinálová série se za stavu 1:1 přesouvá do města automobilů, kde se další zápasy odehrají ve středu a ve čtvrtek. Východočeši teď jako velcí favorité série budou pod mírným tlakem. "Osobně se mi v Boleslavi hraje úplně na prd. Musíme ale začít hrát to, co jsme hráli v prvním zápase a teď v první třetině. Chceme si zase vzít vítězství na naši stranu," dodal Jergl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články