Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Petružálek: Brno bylo lepším týmem, my jsme byli laxní

Brno Podobnost s předchozí sérií s Pardubicemi nabídlo v několika různých ohledech vystoupení litvínovských hokejistů při vedení 3:0 na zápasy proti Kometě Brno. Prvním mečbolem Severočeši opět pohrdli, když jejich výtečný výkon z pondělního utkání vystřídal vlažnější přístup a na Jihomoravany to nestačilo. "Myslím, že jsme k tomu přistoupili trochu laxně. Věděli jsme, že nemají co ztratit stejně jako Pardubice v té první sérii a nebyl to od nás takový ten bojovný výkon, jako jsme předvedli v pondělí," připustil sebekriticky Jakub Petružálek, jediný střelec Litvínova v utkání.

Utkání Brno - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Důvody, proč Verva do jisté míry polevila, však hledal marně. "Těžko říci, čím to bylo, ale ono se přece jen hraje o něco lépe, když víte, že nemáte co ztratit. Kometa v té situaci byla a byla lepším mužstvem," uznal devětadvacetiletý forvard, jenž si sedmou trefou upevnil post nejlepšího střelce play-off a vede rovněž kanadské bodování.

Přitakal však, že zlepšený výkon ze strany Komety hosté očekávali. "To určitě nebylo překvapení pro nikoho. To se dalo čekat už i minulý zápas, kdy jsme je však zaskočili prvním gólem. Dnes se nám takový tlak, jak jsme chtěli mít, nepodařil. Vstup do zápasu se podařil naopak lépe jim, oni do toho šli na více jak 100 procent a byli po zásluze odměněni," prohlásil Petružálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále Brno - Litvínov

Podobně jako Kometa musí hrát podle něj Litvínov v pátek. "Na to netřeba být nějakým matematikem, aby si člověk dal jedna a jedna dohromady," uvedl Petružálek. "Musíme si říci, co jsme dělali špatně. A hlavně do toho jít s úplně jiným úsilím a nasazením," řekl odhodlaně reprezentační útočník.

Litvínov přišla draho i vyloučení, dva z celkem šesti menších trestů končily předčasně inkasovaným gólem. "Ta oslabení vám navíc uberou síly a ty vám pak chybí. Toho se musíme vyvarovat. Víme, že mají výbornou přesilovku, jako všichni z té první čtyřky," uvedl Petružálek.

Litvínovští budou mít nyní příležitost rázně utnout sérii před svým publikem. Tak jak se jim to povedlo i s Pardubicemi. Kouzlo Zimního stadionu Ivana Hlinky přetrvává již od 26. prosince, kdy tam zvítězila shodou okolností právě Kometa. Od té doby vyhráli Severočeši na svém ledě patnáctkrát v řadě.

"Samozřejmě, že nám pomáhá vědomí, jak se nám doma daří. To pomůže každému týmu. Diváci vás ženou dopředu, znáte ten stadion lépe než ty ostatní... Myslím, že tam máme velkou výhodu," věří Petružálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články