Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nic nevypustíme a v posledních dvou zápasech za tím budeme chtít jít, řekl Mertl k elitní čtyřce

Po dlouhých třech měsících a 32 vynechaných utkáních vinou zranění se do plzeňské sestavy vrátil útočník Tomáš Mertl. Pod jasnou výhru nad Zlínem 7:0 v 50. kole extraligy se podepsal jednou asistencí, z obnovené spolupráce v prvním útoku ale hodně těžil kapitán Milan Gulaš, jenž nasbíral čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Utkání Plzeň – Zlín
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Milan říkal, že je rád, že jsem zase zpátky. Hned měl čtyři body, což je pro něj i pro mě moc dobře," usmíval se Mertl po výhře 7:0. "Není to jednoduché, jak v hlavě, tak ve fyzičce. Posledních čtrnáct dní jsem dobře trénoval. Chtěl jsem se vrátit už před play-off, abych se trochu rozjel. Jsem rád, že jsme vyhráli," dodal čtyřiatřicetiletý forvard.

Plzeňští souboj s předposledním Zlínem rozhodli třemi brankami během první třetiny. "Do zápasu jsme vstoupili dobře, za což jsme rádi. Jsme rádi, že jsme nastříleli dost gólů, a že gólman vychytal čisté konto. Ještě máme před sebou dva těžké zápasy a musíme se v nich připravit na to, co přijde potom," řekl Mertl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Zlín

Zkušený útočník předtím nastoupil 1. prosince. Dnes strávil na ledě téměř osmnáct minut. "Jsem moc rád, že na začátek mého návratu přišel takový zápas. Uklidnilo se to ve mně góly v úvodu utkání. Vím, že přijdou těžší zápasy, ale tohle byl pro mě příjemný začátek. Někdy už jsem toho měl sice při střídání dost, ze zkušenosti ale vím, že ty další zápasy budou na kondičku už jen lepší a lepší," uvedl Mertl.

"Indiáni" si díky dnešnímu vítězství uchovali šanci na přímý postup do čtvrtfinále play-off. "Ostatní výsledky nám trochu nahrály a je to ještě reálné. Nic nevypustíme a v posledních dvou zápasech za tím budeme chtít jít," prohlásil Mertl před nadcházejícími duely na ledě Hradce Králové a doma s Olomoucí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články