Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nejsem žádný Maradona, zhodnotil Vlach své fotbalové dovednosti. Sporný gól nakopl Spartu

Byl to gól, nebo ne? Tak padesát na padesát. Shodli se aktéři předehrávky 10. kola hokejové extraligy mezi Spartou a Karlovými Vary ohledně druhé branky utkání. Hostující útočník Roman Vlach usměrnil střílený puk do sítě bruslí. Nakonec ale paradoxně uznaná branka nastartovala domácí k obratu a výhře 5:2.

Hráči Karlových Varů se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Běžela 25. minuta utkání, posila z Třince Vlach zvyšoval z přesilovky už na 2:0. Korunoval tím aktivní vstup hostů do utkání. Sabahudin Kovačevič nastřelil puk směrem k útočníkovi, který ho zkušeně usměrnil patičkou mimo dosah gólmana Matěje Machovského.

"To bylo tak rychlé... Původně jsem tam chtěl dát hokejku, ale nestihl jsem to. Puk mi letěl na nohy, tak jsem s sebou cuknul a nějakým způsobem to šlo o nohu. Abych kotouč nějak směřoval na patičku, to fakt asi ne," popsal situaci devětadvacetiletý Vlach.

Zprvu příliš neslavil, odjel na střídačku, bavil se se spoluhráči a čekal. "Neslavím, dokud není vyloženě ukázané, že jde o gól. Nerad bych potom ztratil tu radost. Počkal jsem si," řekl Vlach. A hlavní rozhodčí Vladimír Pešina a Roman Svoboda mu udělali po konzultaci radost.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Sparta - Karlovy Vary: R. Vlach - 0:2 (25. min.)

Ve třetím utkání si připsal první branku v dresu Západočechů. Paradoxně ne hokejkou, spíš fotbalově. "Ale nejsem žádný Maradona, abych pravdu řekl. Tohle byl jeden z mých lepších kousků," pousmál se zlínský odchovanec právě když procházel kolem ze soupeřova týmu forvard Lukáš Pech a pochválil s úšklebkem Vlachovi jeho gólový pokus.

Spartu uznaný gól zdravě naštval

Karlovy Vary odskočily na kýžený rozdíl dvou branek, chtěly se přiblížit k utnutí série porážek. Nyní čítá sedm proher a čtyři utkání bez bodu. Jenže situace měla opačný efekt. Po objetí branky zasunul mezi betony Filipa Novotného puk Andrej Kudrna a hned za 89 sekund propálil vše, co mu stálo v cestě, kanadský bek Jérémie Ouellet-Blain. Sparta byla na koni a zvítězila 5:2.

"Byla na nás znát předchozí porážka se Zlínem, který nás tady posledně vycvičil (1:5). Nakopl nás až druhý sporný gól. Někdy jsou emoce pozitivní, jindy negativní. Kluci se tím naštváním dokázali semknout. Nas*ali se. Ne na rozhodčí, ne na soupeře. Vyšlo to z nich, nemuseli jsme je nějak extra nabádat," poznamenal asistent kouče Sparty Jaroslav Nedvěd. 

Vysvětlení o pravidlu gólu bruslí šéfa komise rozhodčích Vladimíra Šindlera:

"U gólu bruslí nebude branka uznána jen v případě, že došlo ke kopnutí." 

"Souhlasím, že ta situace byla sporná. Pro nás tak padesát na padesát. Čekali jsme, jak to dopadne. Po téhle brance jsme však měli uhrát dvě tři střídání a uklidnit se," mrzelo asistenta trenéra Karlových Varů Tomáše Marišku.

Na mezinárodním poli by tato branka neplatila. Extraligové kluby si však odsouhlasily jistou benevolenci, a ne striktní odmítnutí branky dosažené bruslí.

"Je to fajn, pokud nejde o úmysl, že vyloženě člověk kopne dopředu bruslí. Kdo hrál hokej, tak to zná. Člověk to neovlivní, to je reakce na puk. Vám letí pod nohu a vy se do toho snažíte dostat cokoliv, aby puk nešel na soupeřovu hokejku. Pokud do kotouče člověk vyloženě nekopne směrem dopředu, tak jsem za to, aby se góly uznávaly," dodal Vlach.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články