Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Naděje umírá poslední, musíme to otočit, věří tonoucí Zlín. Plzeň zkusí vypnout Motor

Na tři zápasy seškrtala pandemie dnešní program hokejové extraligy. V nich nastoupí pět týmů, které se v poslední době potýkaly s nákazou. Ta se vyhnula jen Plzni, která prověří rozjeté České Budějovice. Sparta přivítá v pražské O2 aréně Litvínov a poslední Zlín hostí Mladou Boleslav. Zápas Plzeň – České Budějovice můžete sledovat od 17:20 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Sparťané v neděli hned po skončení karantény prohráli s Kladnem a v dohrávce 37. kola se budou snažit uspět po dvou porážkách o jediný gól. "Těšíme se, že teď budou zase zápasy pravidelnější. V posledních dnech jsme prožili utahané období. Zrušili nám Spengler Cup, pak jsme hráli pár zápasů po Novém roce, potom zase přišla covidová pauza. Teď máme hned šanci odčinit poslední nezdar," řekl útočník Daniel Voženílek.

Dvanáctý Litvínov má na desáté Pražany pětibodové manko, ale také utkání k dobru. Ve vzájemných zápasech v sezoně uspěl vždy domácí tým. Sparta doma vyhrála 6:4, Litvínov kontroval vítězstvím 3:2. Naposledy ale hráli Severočeši 16. ledna, kdy se blýskli výhrou 6:1 na ledě Vítkovic. "Potřebujeme sbírat body, protože jsme jich poztráceli spoustu zbytečně," řekl útočník Petr Straka

Dohrávka 42. kola svedla dohromady Zlín a Mladou Boleslav, která v sezoně ještě ve dvou zápasech nenechala Beranům ani bod. Domácí se čím dál více namáčí do prvoligových vod. Ztráta na předposlední Kladno už narostla až na čtrnáct bodů.

"Naděje umírá poslední, stále věříme, ještě máme dost zápasů. Musíme začít bodovat. Je to celkově těžké. Většina z nás takové období zažívá poprvé, je to náročné na psychiku. Ale pořád věříme, že to můžeme otočit," řekl brankář Daniel Huf.

Mladoboleslavští v neděli na ledě lídra tabulky Třince vedli 2:0, ale nakonec prohráli 3:7. Šlo o čtvrtou porážku z posledních pěti utkání, Středočeši uspěli pouze v jediném zápase doma. "Velice špatně jsme bránili a ztráceli puky ve špatném území,“ okomentoval poslední neúspěch trenér Radim Rulík.

V předehrávce 51. kola nastoupí Plzeň proti Motoru. Indiáni sice stále drží čtvrté místo, ale vyhráli jediný z posledních šesti zápasů. Naposledy museli vstřebat porážku 4:5 v západočeském derby na ledě Karlových Varů. "Mrzí nás to, protože za čtyři góly venku by se body měly přivézt," prohlásil trenér Václav Baďouček.

Ve zcela opačném rozpoložení jsou České Budějovice. Naposledy Jihočeši zdolali druhý Hradec Králové (3:2 po samostatných nájezdech) a připsali si již šestou výhru z posledních osmi utkání. Sedmý Motor nyní ztrácí na svého úterního soka pouze čtyři body. "Musíme se ale zlepšit v přesilovkách, ve kterých málo střílíme a nedáváme žádné góly," podotkl trenér Jaroslav Modrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články