Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mueller už se seznámil s Vítkovicemi. Je příjemné vědět, že vás někde chtějí, řekl

Jeho přestup vyrazil hokejové veřejnosti dech a teď už se rozkoukal v novém prostředí. Hvězdná americká posila Vítkovic Peter Mueller si dnes poprvé prohlédl zázemí ostravského klubu, jehož dres bude v dalších dvou sezonách oblékat. Čtyřiatřicetiletý útočník v létě nečekaně skončil po čtyřech sezonách v Brně.

"Přijel jsem si vyřídit pár osobních záležitostí, přestěhovat se z Brna do Ostravy, zajistit školu pro děti a vracím se do Států," uvedl Mueller. "Samozřejmě během toho jsem se potkal s vedením, trenérem a podíval se do kabiny a zázemí. Na start týmové přípravy na ledě na konci července ale už budu tady v Ostravě. Těším se," řekl elitní útočník.

Bývalý hráč Phoenixu, Colorada a Floridy v NHL si v Kometě držel průměr více než bodu na zápas. Včetně play-off za ni odehrál v extralize 193 zápasů a zaznamenal 102 gólů a 120 asistencí. V ročníku 2020/21 vyhrál produktivitu soutěže s 64 body (29+35), v minulé sezoně byl s 55 body čtvrtý a opět nejproduktivnějším cizincem.

Bezprostředně po sezoně to vypadalo, že Mueller bude i nadále hrát za Brno. Nakonec ale bylo vše jinak a Mueller se dohodl na spolupráci s Vítkovicemi. "Zájem projevily i kluby mimo Česko, ale nebyla to ta správná místa, kde bych chtěl hrát. Hlavně jsem chtěl více než jednoletý kontrakt. Vítkovice mi nabídly dvouletou smlouvu, bylo to rychlé, konkrétní a velice seriózní jednání. Cítil jsem, že o mě mají opravdu velký zájem," uvedl rodák z Bloomingtonu s tím, že se mu líbí ambice týmu a styl, kterým chce hrát. "Proto jsme se domluvili. Je příjemné vědět, že vás někde chtějí," řekl.

Mueller se už teď těší na souboje s Kometou, poprvé by proti bývalým spoluhráčům mohl nastoupit již na konci srpna v přípravě. V extralize se kluby utkají v polovině října v Brně. "Na zápasy do Brna se těším. Není žádné tajemství, co si myslím o fanoušcích a lidech ve městě vůbec. Díky nim jsem se tam poslední roky cítil jako doma. Teď je ale přede mnou něco nového. Koncem července zahájím ve Vítkovicích novou kapitolu," dodal Mueller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články