Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladno ještě bojuje o play-off. Sice výhra za dva body, ale přesto ztráta, řekl Kubík po Vítkovicích

Hokejisté Kladna stále živí naději na únik baráži o extraligu. Po výhře v dohrávce 31. kola ve svém azylu v Chomutově nad Vítkovicemi 4:3 v prodloužení mají se třemi zápasy do konce základní části na třinácté Karlovy Vary ztrátu sedmi bodů. Autor dvou branek Rytířů Adam Kubík nechce odhadovat, jak jsou šance Středočechů na záchranu bez boje s vítězem první ligy velké.

Kladenský forvard Adam Kubík
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Vítkovice

"Jedeme do konce sezony a nekoukáme okolo sebe. Chceme vyhrát každý zápas, protože hrajeme i pro naše fanoušky, kteří se na ty zápasy jezdí dívat. Je lepší, když vyhrajeme. Musí se sem tahat hodinu z Kladna a jsme jim za to vděční. Musíme se jim odvděčit tím, že ty zápasy budeme vyhrávat," řekl Kubík.

Tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra čekají ještě duely v pátek s Mladou Boleslaví, v neděli v Brně s Kometou a v úterý opět na severu Čech se Spartou. Karlovy Vary hostí Spartu, vydají se do Plzně a přivítají Litvínov. Kladno při lepší bilanci ze vzájemných zápasů potřebuje z těchto duelů pro posun na 13. pozici získat o sedm bodů více než Energie.

Kubíka mrzelo, že Rytíři neumazali ze ztráty ještě o bod více. "Měli jsme zápas dobře rozjetý a dostali jsme zbytečně gól v naší přesilovce, což by se nemělo stávat," litoval vyrovnání Petra Fridricha na 2:2 při vyloučení Rastislava Deje. "Je to pro nás ztráta. Sice je to výhra za dva body, ale my potřebujeme sbírat každý bod a možná nám bude chybět," doplnil třiadvacetiletý kladenský odchovanec, který prožívá s 22 góly a 33 body ze 49 utkání v extralize suverénně nejlepší sezonu.

Opět těžil z přihrávek kapitána Tomáše Plekance, který pro něj připravil ve 28. minutě v přesilovce vyrovnání na 1:1 a po 51 sekundách nastavení rozhodující branku při výhodě čtyř proti třem. "Nějak to máme domluvené a já zkouším pokaždé střílet. Většinou stačí jen trefit bránu, než se gólman přesune. Dneska jsem dal dva góly v podstatě po zemi a myslím si, že to byla hodně Plekyho dobrá práce," ocenil Kubík.

Na soupeře to stále platí, i když se na jejich souhru připravují. "Většinou to vyplyne z nějaké situace, kdy se tam puk odrazí a Pleky to dělá vždycky rychle a vždycky tam najde skulinku, takže to na mě vyplave. Je dobře, že nám to zatím vychází a snad nám to bude vycházet dál. Musíme dělat ještě nějaké body a připravit se na konec sezony," uvedl Kubík.

Do Kladna se Kubík vrátil po snaze prosadit se v extralize v Hradci Králové a už v minulé sezoně pomohl výrazně Kladnu k návratu mezi elitu. Teď má skvělou formu i v nejvyšší soutěži. "Samozřejmě mě to těší. Lepší by bylo, kdybychom byli někde výš v tabulce. Je to hezké, ale jedeme dál a sezona ještě nekončí," podotkl Kubík, který má v extralize na kontě celkem 70 zápasů a 36 bodů za 24 branek a 12 asistencí.

Kladno porazilo Vítkovice na čtvrtý pokus poprvé v sezoně a všechny tři předešlé duely prohrálo shodně 1:2, přičemž v posledním případě to bylo až v prodloužení. "Myslím, že Vítkovice nehrály úplně ten svůj hokej, který předváděly minulé zápasy s námi. Nebyli tak důrazní a důslední. Je asi naše blbost, že jsme to nepotrestali a bereme jen dva body," prohlásil Kubík.

Přestože ode dneška se mohlo na stadiony bez diváckého omezení po opatřeních proti šíření koronaviru, do Rocknet Areny dnes zavítalo jen 1027 fanoušků. "Atmosféra zápasu mi přišla celkově taková nějaká podivná. Moc lidi nepřijelo, což je škoda, ale já to naprosto chápu. My musíme hrát za každé situace a každý zápas šedesát minut, to se nám dneska moc nepovedlo," dodal Kubík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články