Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jsem rád, že jsme zápas umlátili na nulu. Už je to uhlazené, těší Machovského zlepšená obrana

Druhým čistým kontem v sezoně a prvním od 5. prosince se brankář Matěj Machovský podepsal pod výhru Sparty nad Českými Budějovicemi 2:0 v dohrávce 55. kola extraligy. Stejně jako proti Kladnu ve 30. kole potřeboval k nule 28 úspěšných zákroků. I díky jeho spolehlivému výkonu Pražané bojují o přímý postup do čtvrtfinále play-off, Machovský ale osobně počítá s tím, že Spartu bude čekat předkolo.

Brankář Matěj Machovský ze Sparty čelí šanci Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Byl to zvláštní zápas. Hodně mezihry ve středním pásmu, nebylo moc vyložených šancí na obou stranách. Hodně nahazování o plexiskla, přišlo mi to zvláštní," zhodnotil Machovský zápas, který Sparta vyhrála 2:0.

"Začali jsme hrát v obraně to, co chceme. Celé si to sedlo. Jsem rád, že jsme zápas umlátili na nulu, protože naposledy v Mladé Boleslavi mi to uteklo o pár sekund," poukázal na utkání 51. kola, kdy inkasoval v čase 59:24. "Nula je vždy týmová hra. I kdyby člověk předvedl sto krásných zákroků, tak vám musí kluci pomoct," řekl Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - České Budějovice

Pražané neměli v průběhu sezony problémy s produktivitou, v závěru základní části se ale hodně věnují i defenzivě. "Myslím si, že už je to uhlazené. Lepší. Předtím jsme hodně propadali, hráli jsme takový hurá hokej a z toho pramenilo, že jsme dostávali hodně branek. Všechno svést na gólmany je jednoduché, ale nula je týmová," podotkl osmadvacetiletý brankář.

Sparta je aktuálně šestá, na čtvrtou Plzeň ztrácí pět bodů a má zápas k dobru. Machovský ale moc nevěří tomu, že Pražané Plzeň předstihnou a postoupí přímo do čtvrtfinále. "Teď jsme dvakrát prohráli, takže nám to asi uteklo. Musíme ale soustavně vyhrávat, abychom se jim přiblížili. Kdybychom se dostali do čtyřky, bylo by to super, ale my musíme hrát hlavně dobrý hokej a soustředit se na to," řekl Machovský.

Zápas proti Českým Budějovicích sledovalo 9110 diváků, což je maximum v současnosti povolené kapacity O2 arény. A fanoušci vytvořili výbornou atmosféru. "Bylo to skvělé. Těšil jsem se na to a doufal, že bude hodně lidí. Je to příjemná změna, než když hrajete a slyšíte komentátory na tribuně. Je to paráda a doufám, že se svět zase nezblázní a nebude z toho ta fraška, která byla," přál si Machovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články