Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dynamu budou v Litvínově chybět Vála i Robertson. Dostali disciplinární tresty

Obránci Pardubic Ondřej Vála a Dennis Robertson obdrželi od disciplinární komise hokejové extraligy disciplinární tresty. Hráči Dynama se provinili ve čtvrtečním utkání proti Kometě.  Robertson po faulu na Martina Zaťoviče zmešká úterní duel s Litvínovem, Vála si za napadení čárového rozhodčího nezahraje dva zápasy.

Ondřej Rohlík, Ondřej Vála a Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Třiadvacetiletý Vála se s rozhodčím dostal do kontaktu na začátku třetí třetiny. Podle předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka do něj nejprve po souboji s protihráčem narazil neúmyslně, při odchodu na střídačku se ale již kontaktu nesnažil vyhnout.

"Přestože měl rozhodčí minimální šanci se kontaktu vyhnout, hráč do něj oběma rukama strčil a jen okamžitá reakce zabránila pádu rozhodčího na ledovou plochu. Z dostupných záběrů je přitom zřejmé, že nešlo o instinktivní pohyb, ale že hráč jednal úmyslně a s intenzitou," uvedl Ujčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno – Pardubice

Třicetiletý Robertson fauloval Zaťoviče ve druhé třetině. Poté, co prohrál s kapitánem Komety souboj za brankou, jej sekl hokejkou zezadu do nechráněné části nohy. "Ze záběru je zřejmé, že před zákrokem uchopil hůl oběma rukama a úder vedl s nápřahem, přičemž zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče," uvedl Ujčík.

Robertson i Vála tak vynechají úterní zápas 6. kola v Litvínově, Vála nenastoupí ani v pátek doma proti Českým Budějovicím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články