Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Druhý Hradec přivítá třetí Brno, na Spartu přijede Litvínov

Praha - Na souboj druhého celku se třetím se mohou v pondělním 34. extraligovém kole těšit hokejoví fanoušci. Domácí Hradec Králové v něm bude usilovat o upevnění své pozice a zároveň o snížení osmibodového manka na vedoucí Spartu, hostující Kometa má naproti tomu příležitost ukrojit ze své ztráty na Hradec, jež čítá sedm bodů. Lídra Spartu prověří dlouhodobě výborně hrající Litvínov. Čtvrtá Plzeň hostí Kladno, které se pod novým trenérským triem zvolna zvedá. Utkání Hradec Králové - Kometa Brno sledujte na ČT sport a našem webu od 18:00.

18:20 Hradec Králové - Brno

Hradec Králové i Brno jsou momentálně na vítězné vlně a z posledních tří zápasů neztratily oba celky ani bod. Východočeši dokonce naposledy nastříleli pět gólů v derby na ledě Pardubic, skvělým postavením v tabulce za suverénní Spartou se však nehodlají ukolébat.

"Máme nějaké body nahrané, to ale neznamená, že budeme chtít polevit a že by nás to nějak uspokojovalo. Musíme ještě přidat a vypilovat chyby, které ve hře máme, abychom hráli ještě lépe," uvedl v rozhovoru pro klubový web gólman Pavel Kantor.

Kometa si během čtyř zápasů může díky souhře okolností ověřit svou sílu proti všem soupeřům z první pětky, které okolo sebe má. Po utkání ve Zlíně a domácím klání s Plzní se představí na východě Čech a posléze přivítá už v novém roce Spartu.

"Půjdeme stejně do každého zápasu, bez ohledu na tabulku. Nehodláme se dívat, kdo je kde. Náš cíl je jasný, dostat se do play-off. Neohlížíme se na to, jestli jsme třetí, čtvrtí nebo první. Chceme se prostě dostat do šestky. A k tomu je potřeba makat každý zápas," řekl útočník Libor Pivko.

18:30 Sparta - Litvínov 

Sparta předvedla výtečný finiš v Kladně, kde ve třetí třetině srovnala stav 0:4, ale dobře ví, že něco takového se jen těžko opakuje. "Je sice hezké dát čtyři góly ve třetí třetině, ale musíme se z toho především poučit. Už poněkolikáté se nám stalo, že v utkání prohráváme kvůli špatnému začátku," zdůraznil na klubovém webu útočník Petr Ton.

Litvínov se Spartou v sezoně ještě nebodoval, nyní bude znovu řešit problémy se sestavou. Mimo hru jsou Lukeš, Piroš, Hanzl, Gula, Stříteský, tréninkové manko teprve dohání Šlégr, z disciplinárních důvodů nebudou k dispozici Jánský a Majdan.

"Budeme zkrátka znovu muset sáhnout pro nějakého hráče, abychom na Spartě postavili čtyři útoky. Stříteský má virózu, ostatní jsou zranění. Do nejbližšího utkání asi nikdo připraven nebude, nedá se nic dělat," prohlásil kouč Radim Rulík.

Zápas bude zajímavý pro útočníka Václava Skuhravého, jenž nastoupí proti bývalým dlouhodobým spoluhráčům Petru Kumstátovi s Lukášem Pechem. "Myslím, že proti sobě budeme hrát poprvé," uvedl Skuhravý.

17:30 Plzeň - Kladno

Plzeň se stále drží mezi vedoucím kvartetem, ale z posledních šesti zápasů vyhrála jen dva. Ve zbývajících čtyřech případech obhájce titulu nebodoval. "Poslední dobou nedokážeme zápasy dotáhnout do vítězného konce. Musíme hrát lépe a najít si tu cestu k vítězství," burcoval forvard Radek Duda.

Podobnou bilanci, ale ve výrazně horší pozici, má i předposlední Kladno, které výhrou proti Spartě ukončilo sérii pěti porážek. "Musíme se zamyslet trochu nad faktem, že oba dva poslední zápasy, ve kterých jsme vedli, jsme nedokázali dotáhnout v normální hrací době do vítězství. Doufám, že se nám to podaří už v Plzni," věřil asistent trenéra Jan Neliba.

18:00 Liberec - Slavia

Liberec má z minulého kola co dohánět a napravovat, neboť z Karlových Varů odjel bez bodového zisku přes vedení 3:0. Proti Slavii by Bílí Tygři rádi navázali na sérii tří domácích vítězství a rovněž na výhry ve vzájemných zápasech této sezony, byť jich shodně dosáhli až v nájezdech.

Slavia se opět potýká s horší koncovkou, kvůli níž získala z třízápasové domácí série jen čtyři body. "Nedáváme góly. Už s Chomutovem (3:1) jsme měli hodně šancí a v klidu mohli vyhrát se sedmi góly. Tu produktivitu by to chtělo vylepšit," přitakal gólman Dominik Furch.

17:00 Třinec - Karlovy Vary

Proti dvanáctým Karlovým Varům bude upevňovat svou pozici v desítce Třinec, který propadl až na desáté místo po pouhých dvou výhrách z posledních sedmi utkání. Navíc dvě utkání po sobě Oceláři neskórovali. Karlovy Vary na ně ztrácejí osm bodů.

17:30 Chomutov - Pardubice

Poslední Chomutov už šestkrát v řadě nedosáhl na body, černou sérii se pokusí utnout s Pardubicemi. Duel Zlína s Vítkovicemi se kvůli účasti Ostravanů na Spenglerově poháru v Davosu odehraje až 14. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články