Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bulíř se dotáhl na čelo produktivity a srazil Motor: Snad nás to nakopne, abychom čtyřku udrželi

Pokračuje ve snové sezoně. Plzeňský útočník Michal Bulíř přispěl dvěma góly a asistencí v předehrávce 51. kola hokejové extraligy k výhře nad Českými Budějovicemi 4:1. Se 46 body se dotáhl na lídra produktivity Petera Muellera z Komety Brno. Dělí se s ním s 22 brankami i o vedení v tabulce střelců. Bulíř k této bilanci potřeboval 42 zápasů, Američan Mueller sehrál o pět utkání méně.

"Určitě bych lhal, kdybych řekl, že to nesleduji, a moc mě to těší," neskrýval třicetiletý útočník radost, že se na Muellera dotáhl. "Cítil jsem se osobně výborně a hlavně jsem rád konečně za tři body," komentoval Bulíř výhru nad Motorem.

"V lednu jsme vyhráli jenom na Kladně za dva body, tak jsme to snad zlomili a nakopne nás to k tomu, abychom tu čtyřku drželi co nejdéle. Teď jsme tam spíš proto, že máme odehráno víc zápasů než soupeři," připomněl Bulíř plzeňské trápení v novém roce, v němž si do utkání s Motorem připsali Indiáni pět porážek ze šesti utkání.

"Měli jsme kvůli tomu spoustu společných porad a řešení taktiky, jak co se týká defenzivy, tak i práce v útočné části," poodhalil liberecký odchovanec náplň uplynulých dní, která přinesla ovoce.

Plzeňští především díky dvěma brankám během půlminuty ve druhé třetině ovládli souboj proti Motoru, hrajícímu ve formě. "Dva slepené góly týmu hodně pomohou vždy. Určitě to byl klíč k úspěchu. Důležité bylo ale také to, že jsme šli do vedení, to nás trochu uklidnilo," uvedl Bulíř, jenž zaznamenal nakonec vítěznou branku na 2:1 přesilovkovou dorážkou ve 35. minutě.

"Bylo to za nohou gólmana a já jsem to původně stejně jako všichni ostatní hráči na ledě vůbec neviděl. Pak to do toho mého pohledu díky výborné práci Filipa (Přikryla) vyplavalo a měl jsem už lehkou práci," popsala největší letní akvizice Indiánů nepřehledný a nakonec zlomový moment zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články