Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ani s testy to do ochozů nepůjde. Liberec s žádostí neuspěl

Snaha hokejového Liberce o zajištění účasti omezeného počtu otestovaných diváků v ochozech na semifinále play-off extraligy proti Spartě skončila neúspěchem. Vedení Bílých Tygrů požádalo ministra zdravotnictví Jana Blatného a hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou o udělení výjimky ze současných opatření, Svrčinová ale jejich žádost zamítla.

Plné tribuny na stadionu Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Naše žádost byla bohužel s ohledem na současnou epidemickou situaci zamítnuta. Mrzí nás, že se v důležité fázi budeme muset opět obejít zcela bez diváků, kteří nás v domácím prostředí vždy ženou kupředu," uvedl severočeský klub na sociálních sítích s tím, že ve své aktivitě bude pokračovat. "I nadále budeme hledat cesty, jak umožnit přístup otestovaných či očkovaných - a tedy bezrizikových - fanoušků do hlediště," napsali zástupci Tygrů.

Liberečtí poslali Blatnému a Svrčinové dopis, v němž žádali o zařazení do pilotní studie projektu "Cesta ze tmy", který v minulosti zkoušeli například fotbalisté pražské Slavie v Evropské lize a nejvyšší domácí soutěži. Omezený počet fanoušků by měl do Home Credit areny povolený vstup na základě negativního výsledku PCR testu a klub byl připraven splnit i všechny další podmínky.

Semifinálové série play-off extraligy odstartují v sobotu v pražské O2 areně, kde nastoupí Liberec proti Spartě, a v Třinci, kde se představí Mladá Boleslav. Liberec bude hrát v domácím prostředí 7. a 8. dubna.

Semifinále řešil nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články