Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Duel Pardubic s Vítkovicemi uzavře 40. kolo extraligy

Praha - Posledními celky, které vstoupí do závěrečné čtvrtiny základní části hokejové extraligy, budou Pardubice a Vítkovice. Výhodu domácího prostředí ve středeční dohrávce 40. kola budou mít Východočeši, kteří po výtečné bilanci devíti výher z deseti utkání ztratili dva poslední duely v samostatných nájezdech, ale stále jsou mezi kvartetem týmů v čele tabulky. Ostravský finalista minulého ročníku naopak bojuje o první šestku a tím pádem i o přímou účast v play-off.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Tři dosavadní vzájemné zápasy v sezoně byly veskrze vyrovnané, ale pokaždé v nich nakonec uspěl tým hrající ve své hale. Pardubičtí, jimž se to v druhé polovině října podařilo až po samostatných nájezdech, by rádi tuto bilanci potvrdili a upevnili si své postavení v tabulce, které by jim v úvodu play-off zaručovalo výhodu domácího prostředí. "Na Vítkovice jsme se nijak speciálně nepřipravovali, ale trochu víc jsme se zaměřili na přesilovky, které nám v posledních zápasech nešly. A to je také náš hlavní úkol, se kterým půjdeme do zápasu," uvedl asistent pardubického kouče Ladislav Lubina.

Lubina doufá, že na nájezdy potřetí nedojde

Ten věří, že do třetice na nájezdy při duelu jeho svěřenců nedojde. "Doufám, že v nich se rozhodovat nebude, protože nám v poslední době nejdou," přitakal s úsměvem Lubina. Potvrzují to i dlouhodobější statistiky - Pardubičtí v součtu se základní části minulé sezony dokázali vyhrát na nájezdy pouze třikrát z 15 případů.

U Vítkovic zaznamenal Lubina pozvolný nárůst výkonnosti. "Po Spenglerově poháru jdou nahoru a zvedá se jim forma. Je to mladé mužstvo, v němž hrají prim zkušení hráči, a mají dobré skloubení hráčského potenciálu. My se budeme muset vyrovnat s celoplošnou nátlakovou hrou a hrát ze zabezpečené obrany, abychom neinkasovali hned v úvodu utkání," nastínil Lubina. V sestavě bude nadále chybět obránce Sičák.

Trličík Vítkovicím v závěru základní části extraligy věří

Vítkovice se po dvou prohrách bez vstřeleného gólu ze tří zápasů, z nichž překvapila především vysoká domácí porážka se Slavií (0:6), opět chytly na ledě mistrovského Třince, kde se tak nepřímo postaraly o odstoupení hlavního kouče Pavla Marka. Proti Ocelářům v sezoně vyhrály všechna tři utkání a úspěšnou bilanci mají i proti Pardubicím, jimž zatím přepustily jen dva body.

"Vracejí se nám hráči po zranění, u nich je samozřejmě potřeba ještě nějaký čas, aby byli v optimální fyzické i herní kondici. Myslím však, že můžeme s optimismem hledět do dalších bojů s tím, že budeme schopni získat další body a základní část nakonec ukončíme na dobrém umístění," řekl k vyhlídkám před poslední čtvrtinou na klubovém webu kouč Mojmír Trličík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články