Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští hokejisté jdou do odvety se Slováky. V Trenčíně by měl chytat náhradník Kváči

Šestý přípravný zápas před mistrovstvím světa čeká české hokejisty, kteří nastoupí v Trenčíně proti Slovensku. Svěřenci finského trenéra Kariho Jalonena se budou snažit odčinit čtvrteční porážku 1:3 ze Spišské Nové Vsi a uspět po dvou nezdarech za sebou. Minulý týden v pátek v Chomutově podlehli Německu 0:2. Odveta se odehraje v sobotu v Trenčíně, přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 14:40.

Matěj Blümel v dresu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Klíčem k případnému úspěchu bude zlepšení produktivity. Čeští hráči v posledních dvou duelech vstřelili jen jeden gól. "Jeden vstřelený gól ve dvou zápasech je málo, na to se musíme zaměřit. Když chcete vyhrát zápas, musíte dát více než jednu branku," uznal kapitán Jan Ščotka po čtvrteční prohře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slovensko – Česko

Češi si zatím v přípravě příliš nepomáhají ani v přesilových hrách, v pěti odehraných duelech využili jen dva fauly soupeřů. "Šance jsme měli, ale nepadlo to tam. Takový ale hokej někdy je. Musíme věřit a pokračovat. Jít do brány a věřit, že nám to začne opět padat," řekl útočník Jiří Černoch, jenž se minulý týden proti Německu při výhře 6:2 postaral o jeden z gólů v početní výhodě. "Za mě máme málo střel. Dostaneme se do pásma, máme jednu střelu, neodrazí se k nám puk a jedeme zase zpátky," doplnil jej zkušený útočník Petr Holík.

Premiérový start v národním týmu by si v sobotu proti bronzovému týmu z olympijských her v Pekingu měl připsal obránce Richard Nedomlel, jenž se ve čtvrtek stejně jako útočník Adam Klapka nevešel do sestavy. Lze předpokládat, že v brance dostane šanci Štěpán Lukeš nebo Aleš Stezka. Poslední dva zápasy odchytal Petr Kváča.

Český tým se do Trenčína přesunul hned ve čtvrtek v noci, v pátek v podvečer na Zimním stadionu Pavla Demitry trénoval. "Musíme se z posledního utkání poučit a v sobotním zápase podat lepší výkon," podotkl Ščotka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články