Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi vyrukují na Slováky s Lukešem v brance, debut čeká Nedomlela

Se Štěpánem Lukešem v brance nastoupí dnes v Trenčíně čeští hokejisté v zápase Euro Hockey Challenge proti Slovensku. Lukeš nahradí Petra Kváču, který chytal v posledních dvou utkáních minulý týden v pátek v Chomutově proti Německu (0:2) a ve čtvrtek ve Spišské Nové Vsi v prvním souboji se Slováky (1:3). Krýt záda Lukešovi na lavičce bude Aleš Stezka. Duel Slovensko – Česko můžete sledovat od 14:40 na ČT sport a ČT sport plus.

Na reprezentační debut se může těšit obránce Richard Nedomlel z Hradce Králové. Oproti čtvrtečnímu zápasu bude v sestavě chybět bek Libor Zábranský mladší. Do čtvrté formace se zařadí Adam Klapka a nahradí Petra Fridricha, který bude připravený na pozici 13. útočníka. Na tribuně zůstane útočník Martin Lang.

Na pozici asistenta trenéra Kariho Jalonena bude stejně jako v minulém utkání videotrenér Kalle Kaskinen. Asistent Libor Zábranský starší bude i podruhé chybět, přestože se u něj neprokázalo podezření na onemocnění koronavirem.

Předpokládaná sestava ČR:

Š. Lukeš - Nedomlel, Ščotka, J. Jeřábek, Krejčík, D. Jiříček, D. Sklenička, Budík, L. Kaňák - Blümel, P. Holík, Smejkal - P. Zdráhal, Černoch, Cienciala - P. Kousal, Kodýtek, Flek - Klapka, Hladonik, M. Beránek - Fridrich.

"Měl sice negativní test na covid-19, ale kvůli přetrvávajícím příznakům onemocnění se dohodl s ostatními členy realizačního týmu, že stráví celý víkend v domácím léčení a zpět k národnímu týmu se připojí na začátku dalšího přípravného kempu v úterý v Ostravě," uvedl tiskový mluvčí Ondřej Kalát, který je kvůli pozitivnímu testu v karanténě stejně jako obránce Michal Jordán.

K týmu se mají připojit také v Ostravě stejně jako další asistent Martin Erat, který z pracovních a rodinných důvodů v týdnu odcestoval do Spojených států amerických.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články