Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav se pokusí přibrzdit Liberec, Spartu čeká Hradec

Praha - Hokejisté čtvrté Mladé Boleslavi budou dalším týmem, který se pokusí ve 31. kole extraligy přibrzdit rozjetý Liberec. Lídr soutěže vyhrál už osmkrát za sebou a vytvořil si v čele třináctibodový náskok. Hrát se bude i ocelářské derby mezi Třincem a Vítkovicemi, v boji těsně za hranou první šestky se na ledě brněnské Komety představí Olomouc. Živě na programu ČT sport a našem webu budeme od 17:45 vysílat zápas Sparty s Hradcem Králové, komentují Ondřej Zamazal a David Pospíšil.

17:45 Sparta - Hradec Králové (ČT sport)

Pátá Sparta bodovala naplno v obou zápasech po reprezentační pauze, navíc v každém z nich nastřílela pět gólů. Pokud zdolá v základní hrací době i druhý Hradec Králové, bodově se na něj dotáhne. A při souhře dalších výsledků mohou Pražané na druhou příčku i poskočit. "Čeká nás velmi těžké utkání, které dozajista nabídne atraktivní hokej. Zápasy mezi svátky se těší velkému diváckému zájmu a věříme, že ani tenhle nebude výjimkou. Proti kvalitně hrajícímu soupeři bychom rádi navázali na předchozí vzájemné zápasy, v nichž se nám podařilo uspět," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Královéhradečtí v sobotu pod nedávno jmenovaným koučem Vladimírem Kýhosem poprvé po šesti zápasech nebodovali. "Sparta bude asi podobná jako Liberec, má také kvalitu. Viděl jsem ji s Vítkovicemi, když hrála doma a dala jim pětku. Bude to strašně těžký zápas, doufejme, že s lepším koncem pro nás," řekl bek Jiří Vašíček.

17:00 Třinec - Vítkovice

Třinec si poprvé od úvodních dvou kol připsal dvě tříbodové výhry za sebou. Třikrát v řadě ještě nezvítězil a pokusí se o to s tradičním rivalem Vítkovicemi. "V poslední době hrajeme dobře, musíme takové výkony podávat i dál," prohlásil obránce Tomáš Slovák.

Vítkovice půjdou do souboje dvou tabulkových sousedů po výhře 5:4 nad Chomutovem, kterou ukončily sérii šesti duelů bez bodu. "Přesvědčili jsme se, že hokej hrát umíme, ale také jsme se přesvědčili o tom, že hokej je o hlavě. Tak moc jsme to vítězství chtěli, že jsme si ho málem v závěru sami ztratili," řekl trenér Ladislav Svozil. "Určitě do Třince můžeme jet s čistou hlavou, protože víme, že tam nemůžeme nic zkazit, můžeme jen získat," doplnil Svozil.

17:30 Mladá Boleslav - Liberec

Mladá Boleslav může těžit z toho, že se jí daří doma, kde dosud odevzdala všechny tři body pouze Pardubicím. Včetně minulého ročníku vstřelila Liberci před svými fanoušky pokaždé tři góly; poprvé z toho byla prohra 3:4 v nájezdech, ale následně dvě vítězství 3:1. "Jakýkoliv bodový zisk by byl úspěch. Liberec vyhrál osmkrát za sebou, navíc je to tady takové derby, plno hráčů oblékalo dres Liberce, o motivaci je určitě postaráno," řekl trenér Marian Jelínek. "Nemají velkou slabinu, to je na nich úžasné. Jsou dominantní, v laufu a totálním klidu, my se budeme snažit je z toho alespoň trochu vykolejit," doplnil Jelínek.

Liberec zaznamenal sobotní výhrou proti Hradci Králové (5:4) klubový rekord v podobě série osmi vítězství. "Hrajeme v pohodě, není na nás žádný tlak. Jde to nějak samo, ale musíme pořád poctivě makat," řekl útočník Lukáš Krenželok. "Trochu mi tam z naší strany chyběla poctivost. Důkazem té lehkovážnosti jsou čtyři inkasované branky. To by se nám v budoucích střetnutích mohlo vymstít," uvedl trenér Filip Pešán.

17:30 Chomutov - Zlín

Šestý Chomutov vyzve jedenáctý Zlín, který se snaží udržet naději na postup do play-off. Na desáté Vítkovice ztrácí čtyři body. "Rádi bychom získali v Chomutově nějaký bodík. Bude to hodně náročné, protože Chomutov je mnohem silnější doma než venku," poznamenal trenér Beranů Rostislav Vlach.

Oba předcházející vzájemné duely se rozhodovaly až v nájezdech. "Očekávám opět podobný průběh. Asi mnoho branek nepadne, na obou stranách bude převládat více defenzivní taktika," mínil Vlach.

17:30 Plzeň - Litvínov

Třetí Plzni se postaví poslední Litvínov, který naposledy vyšel naprázdno gólově i bodově s Kometou. "Bojovali jsme, lidi nám nemůžou nic vytknout. Nepadlo to tam, budeme se snažit hned do příštího zápasu ty detaily napravit. Jedeme dál. To je hokej, jednou jsi nahoře a jednou dole. Musíme mít čistou hlavu a jet," nabádal útočník Radek Duda.

18:00 Pardubice - Karlovy Vary

Pardubice přivítají v souboji dvanáctého s třináctým Karlovy Vary. "Ten zápas je pro nás velmi důležitý. Na tréninku, který byl veřejný v rámci Vánočního hokejového dne, jsme vyjezdili sobotní duel s Třincem a zaměřili se na trénink hry v předbrankovém prostoru," řekl kouč Richard Král.

Karlovy Vary přišly se Spartou o třízápasovou vítěznou sérii. "Je třeba, abychom si vzali to dobré z poslední třetiny proti Spartě. Jsou před námi další zápasy a už teď v Pardubicích do něj musíme vstoupit tak, jak jsme minule končili. S nasazením a chutí vyhrát," uvedl trenér Peter Oremus.

18:00 Brno - Olomouc

Brňané poslední čtyři zápasy na domácím ledě prohráli a získali v nich pouhé dva body. Trápí se i střelecky - v šesti z posledních sedmi utkání dali pouze jediný gól. "Zápolíme stále s produktivitou. Podařilo se nám na jeden gól získat tři body ve Vítkovicích i v posledním duelu v Litvínově. Toto vítězství bylo velmi důležité k návratu psychické pohody. Nyní se nám daří více venku než na domácím ledě," uvedl kouč Alois Hadamczik.

Olomouc poslední tři kola nebodovala, což se jí přihodilo poprvé v sezoně. "Na tři porážky v řadě nejsme zvyklí. Sezona se teď láme a je důležité, abychom si z toho nedělali velkou hlavu a začali zase dávat góly," uvedl Martin Vyrůbalík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články