Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vrchlabí znovu využije služeb Bednáře. K postupu do první ligy má pomoct i Hlaváč

Druholigové Vrchlabí neustupuje od ambiciózního plánu a k postupu do první ligy má klubu znovu pomoct Jaroslav Bednář. Ke zkušenému útočníkovi a sportovnímu manažerovi Hradce Králové se má přidat i dvojnásobný mistr světa Jan Hlaváč, který má na rozdíl od Bednáře odehrát kompletní sezonu.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK/Taneček David

"Jsou to kluci, kteří mají za sebou obrovské úspěchy, hokej je stále baví a chtějí nám pomoci splnit naše ambiciózní plány," uvedl sportovní manažer Jiří Jakubec.

Dvaačtyřicetiletý Bednář, který loni oficiálně ukončil hráčskou kariéru a působí jako sportovní manažer v extraligovém Hradci Králové, vypomáhal Vrchlabí již v předešlé sezoně. V základní části odehrál osm zápasů s bilancí tří branek a osmi asistencí, v play-off poté přidal dalších 14 bodů v jedenácti utkáních. Vrchlabí postoupilo až do finále play-off, ve kterém ale prohrálo 2:3 na zápasy se Sokolovem a přišlo o šanci postoupit do první ligy.

"Jarda je člověk, který nerad prohrává a nerad odchází od nedodělané práce. Proto jsme se předběžně dohodli hned po skončení minulé sezony, že pokud mu to pracovní vytížení dovolí, bude u nás pokračovat. Dnes mohu potvrdit, že Jarda u nás bude působit po celou sezonu," uvedl Jakubec.

I stejně starý Hlaváč, jenž s rodinou dosud žil v USA, již ve Vrchlabí hrál. Klubu vypomáhal v závěru sezony 2017/2018 a ve 12 zápasech nasbíral 14 bodů. Tentokrát by měl v dresu Stadionu odehrát celý ročník.

"Honza se letos vrací z USA do Čech a je hodně natěšený, že si ještě zahraje plnohodnotnou sezonu. Připravuje se, a pokud dorazí ve formě, jakou ukázal v předloňské sezoně, bude určitě skvělou posilou," řekl Jakubec a dodal, že Hlaváč se k týmu připojí již koncem srpna.

Manažer Vrchlabí zároveň uvedl, že jen u angažování Bednáře a Hlaváče nezůstane. "Máme připravenou ještě jednu přestupovou bombu, kterou odtajníme tento týden," dodal Jakubec tajemně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články