Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jágr nastoupil po boku Plekance a jeho první start v sezoně Rytíři okořenili výhrou

Trvalo to 52 utkání, ale přece jen Jaromír Jágr nastoupil v dresu Kladna v letošním ročníku hokejové první ligy, tři dny po svých 47. narozeninách. Na ledě Havířova ve 47. kole přispěl po boku Tomáše Plekance v první formaci k vítězství kladenských Rytířů 2:0. O tři body se postarali góly kapitán Jakub Strnad z trestného střílení a Ladislav Zikmund. Druhou pozici si díky domácí výhře nad jistým vítězem základní části Jihlavou 2:1 upevnil Vsetín a unikl svým pronásledovatelům na rozdíl tří bodů.

Jaromír Jágr v dresu Kladna proti Havířovu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Jsem hlavně rád, že jsem mohl konečně nastoupit. V mých letech není jednoduché jenom trénovat. Je pravda, že jsem za tu dobu dost přibral, nemělo cenu čekat. Máme jenom čtyři, po dnešku tři zápasy, než začne play-off. To bude asi jiný rachot," řekl Jágr.

Jágr se zařadil do prvního útoku po bok další hvězdy Tomáše Plekance a Antonína Melky. Hned v prvním střídání uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu. Do dobré střelecké pozice se dostal Jágr ve 13. minutě při vyloučení Tomáš Gřeše, kdy pálil z pravého kruhu. V úvodní třetině si také odpykal dvouminutový trest.

"Chtěl jsem nastoupit dřív, bohužel se to kvůli zranění pořád odkládalo. Hlavně teď potřebuju shodit kila, mám 118 kilo, to se dá těžko hrát. Ale samozřejmě se bude vše odvíjet od zdraví," podotkl kladenský veterán.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr při premiéře v sezoně nebodoval, ale slavil výhru

Ve 27. minutě měl Jágr příležitost po Plekancově přihrávce, ale chyběla mu přesnost. Na svou první soutěžní branku po návratu do Kladna druhý nejproduktivnější hráč historie NHL stále čeká. Naposledy v barvách Rytířů skóroval při výluce zámořské ligy 27. prosince 2012 v Třinci, kde zmírnil porážku 1:4. Jágr strávil na ledě téměř 18 minut. Další duel jej čeká ve středu doma proti Ústí nad Labem.

"Přizpůsobil jsem si to tak, abych vydržel. Vyzkoušel jsem si několik prvních střídání. Silově jsem se cítil OK. Kdybych trochu více bruslil, tak bych asi po první třetině odpadl. Zhoršovalo by se to a zhoršovalo. Nakonec jsem rád, že jsem se nezranil a nakonec jsme vyhráli," prohlásil.

"Bylo to strašně těžké utkání a jsme rádi, že odtud vezeme vítězství. Jaromír vypadal velice dobře na to, že hrál po takové době. Pomohl nám v přesilovkách, hned bylo vidět, že se přesilovky zlepšily, když si to tam s Tomášem dali. Přesilovková lajna hrála velmi dobře, sice nepadl gól, ale šance jsme měli. Samozřejmě jsme rádi, že už je Jaromír zpátky," hodnotil trenér Kladna Jindřich Lidický přínos Jágra a Plekance.

Jágr sehrál před sezonou čtyři přípravné zápasy, ale při svém posledním vystoupení 23. srpna doma proti Litoměřicím se zranil. Natrhnul si zadní stehenní sval a jeho návrat se nakonec protáhnul na šest měsíců.

Do Kladna se vrátil loni na konci ledna z Calgary, za které nastoupil naposledy 31. prosince 2017 v utkání proti Chicagu. Jeho výkony ovlivňovalo zraněné koleno.

V pátém utkání za Rytíře doma proti Havířovu 17. února si po nárazu na mantinel po zákroku Marka Sikory zranění zhoršil a v play-off první ligy naskakoval na led pouze na pár vteřin, aby si připsal potřebný počet startů pro účast v baráži o extraligu. Nakonec ale do hry zasáhnout nestihl.

Vsetín vyhrál počtvrté v řadě, ve šlágru zdolal Jihlavu

Vsetín se proti Jihlavě dostal do vedení v 16. minutě, kdy využil přesilovou hru devětatřicetiletý útočník Radim Kucharczyk. Dukla sice hned za 41 sekund odpověděla gólem Lukáše Anděla, ale nakonec slavili domácí. V čase 56:29 rozhodl slovenský útočník Roman Rác. Valaši vyhráli počtvrté v řadě, Jihlava neuspěla poprvé po šesti vítězstvích v řadě.

České Budějovice prohrávaly v Litoměřicích už 1:3, ale 55 sekund před koncem třetí třetiny poslal zápas do prodloužení svou druhou brankou v utkání kanadský útočník David Gilbert. V nájezdech rozhodl Pavel Pýcha a udržel Jihočechům třetí pozici.

Osmé Litoměřice se přesto vzdálily na rozdíl dvou bodů devátému Frýdku-Místku, který podlehl v důležité bitvě o play-off doma Přerovu 2:4. Zubr mu se třemi zápasy do konce unikl už na osm bodů. Na čtyřbodový rozdíl Frýdku-Místku utekl Prostějov, který vyhrál v Třebíči 2:1 a dostal se na šestou pozici o skóre před Havířov. Desátá Horácká Slávia po porážce přišla definitivně i o teoretickou naději na postup do čtvrtfinále.

57. kolo první hokejové ligy:

Havířov - Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky: 20. J. Strnad z trest. střílení, 34. Zikmund. Rozhodčí: R. Čech, Koziol - Lukš, J. Novák. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4231.

Poruba - Slavia Praha 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Branky: 6. Kanko, 17. T. Jáchym, 46. Alexejev - 10. a 14. Šmerha. Rozhodčí: Skopal, J. Ondráček - Gančarčík, Poruba. Vyloučení: 5:4, navíc J. Káňa (Poruba) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 350.

Vsetín - Jihlava 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky: 16. Kucharczyk, 57. Rác - 17. Anděl. Rozhodčí: J. Doležal, P. Přikryl - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 3:6, navíc J. Pohl (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3270.

Třebíč - Prostějov 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky: 7. V. Brož - 29. Žálčík, 37. L. Volf. Rozhodčí: T. Veselý, Pilný - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:7, navíc L. Forman, Bilčík (oba Třebíč) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 827.

Ústí nad Labem - Kadaň 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky: 32. a 34. Chrpa, 51. Schwamberger, 54. T. Jandus. Rozhodčí: Grech, Micka - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 496.

Frýdek-Místek - Přerov 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)

Branky: 43. Kofroň, 59. Haman - 1. R. Černý, 20. T. Doležal, 29. Malina, 39. Tomi. Rozhodčí: Dědek, Fiala - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 1505.

Litoměřice - Motor České Budějovice 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky: 4. Marcel, 26. D. Merta, 50. Kropáček - 25. a 60. Gilbert, 55. Z. Doležal, rozhodující sam. nájezd Pýcha. Rozhodčí: Souček, Valenta - Rubáš, Šimán. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 1082.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články