Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Podivná radost, naprostá paráda. V Českých Budějovicích slaví postup do extraligy

Podivný postup. Neslaný nemastný. Hokejisté Motoru České Budějovice se vracejí do extraligy. Vítěz základní části druhé nejvyšší soutěže se to dozvěděl včera, když byla předčasně ukončena bez dohrání play-off. Fanoušci o možnost oslavit postup se svými hráči přišli.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovice jdou do extraligy, ale oslavovat ve velkém nemohou

"Teď když si to uvědomuju, tak je to naprostá paráda a jsme strašně šťastný," pronesl jeden z věrných fandů jihočeského celku Jan Žíža Žižka. "Nikdo nečekal, že se to takhle vyvine, je to zvláštní pocit, ale samozřejmě radost převládá," dodal Pavel Pajky Vágner.

V průběhu sezony byl Motor suverénní, ale nakonec musel čekat na verdikt shora. "Tohle byla věc, kterou my jsme neuměli ovlivnit, prostě jsme byli odkázáni na rozhodnutí výkonného výboru, který rozhodl spravedlivě," řekl generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu:

Základní část Motor zcela ovládl. Z 58 zápasů nebodoval jen čtyřikrát. Velkou zásluhu na tom má trenér Václav Prospal. "Nemáme podepsané smlouvy, ale už dávno jsme domluvení," naznačil budoucí vývoj Bednařík.

Motor postupuje do extraligy sedm let poté, co se původní českobudějovický tým přestěhoval do Hradce Králové. "Bude to něco trošku jiného, předpokládám, ne zase zásadně, ale trošku jiného než dosud. Takže se rovnou teď hrozně moc těším," dodal Bednařík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články