Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hlavně jednoduše a nedumat. Hudáček ví, jak na hattricky

Dva hattricky během čtyř zápasů a deset gólů během šesti duelů – to není zrovna špatná bilance. Libor Hudáček umocnil výhru Liberce 6:2 na ledě Sparty. V tabulce střelců se vyrovnal s 25 góly na druhém místě Martinu Zaťovičovi z Komety Brno a za vedoucím Milanem Gulašem z Plzně zaostává o sedm.

Jan Ordoš a Libor Hudáček
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Zbytečně jsem nic nevymýšlel. Při prvních dvou gólech jsem akce nepřekombinoval, ale naopak se je snažil jednoduše zakončit. Potom jsem tam měl dvě šance, které jsem nedal, tak za mnou přišel trenér, ať nad tím moc nedumám a prostě to znova zjednoduším, dám ten třetí gól a zaplatím do týmové kabiny," řekl Hudáček.

Po 37 sekundách druhé třetiny v přečíslení po přihrávce Radana Lence zvýšil na 4:1. Ve 49. minutě v přesilové hře trefou z levého kruhu upravil na 5:2 a v závěru ještě v další početní výhodě z dorážky zpečetil výsledek. "Při třetím gólu se ten puk potom odrazil ke mně a stačilo to jen zvednout pod břevno," doplnil devětadvacetiletý kanonýr.

Hattrick vstřelil i před osmi dny při výhře 7:3 na ledě Vítkovic a čeká jej další příspěvek do týmové pokladny. "Celou kariéru se bojím placení, ale teď jsem si řekl, že když mi to tam tak padá, tak do toho prostě půjdu a do kasy přispěju. To je jedna z mála věcí, kde člověk s radostí zaplatí," usmíval se Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

Pokud mu střelecká forma vydrží, mohl by ještě zkusit v závěrečných 12 zápasech základní části zaútočit na Gulaše v boji o korunu pro krále střelců. "Jasně, že dělám všechno pro to, abych ho dostihl. Bohužel on mi pořád utíká, pořád dělá nějaké body," prohlásil Hudáček, který je se 47 body druhý za Gulašem i v produktivitě, ale má propastnou ztrátu 20 bodů.

Cítí ale životní formu. "Blíží se třicetiny, tak bylo načase, aby taková přišla. V Liberci ze mě chtěli udělat střelce a daří se jim to. Když jsem přišel, tak mi řekli, že mám výbornou střelu a mám ji více využívat. Celý život mi to samé říkal i můj otec, abych se víc tlačil do střelby, ale nikdy jsem ho neposlechl," prohlásil Hudáček.

"Měl jsem spíš radši, když jsem předložil puk do prázdné branky. Musím říct, že teď se mi to v hlavě trochu přetočilo. Chci víc dávat góly. Proto mám tolik branek, víc střílím a tlačím se do zakončení," podotkl účastník šesti mistrovství světa, který nyní hodně těží z přihrávek Michala Birnera. "Určitě na tom má svůj podíl. Jeho přihrávky jsou neuvěřitelné. Klobouk dolů před ním, je opravdu radost s ním hrát. Teď nám to šlape."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články