Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hecování s bývalými spoluhráči? To v Budějovicích zakazují, prozradila plzeňská posila Michnáč

Albert Michnáč je v 22 letech v české extralize stále neproslulým hráčem. Svými výkony si ale vysloužil přesun z posledních Českých Budějovic do Plzně, která má pravidelně titulové ambice. Šikovný útočník zažil tak prvně v kariéře, jaké je to nastoupit proti svému bývalému klubu. Jemu osobně se poměrně dařilo – při nižším vytížení si připsal asistenci. Jeho tým ale nešlapal a porazil budějovický Motor až v prodloužení 5:4.

Albert Michnáč se dere do zakončení proti Budějovicím
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Na dvaadvacetiletém křídelním hráči byla od začátku utkání patrná velká aktivita a dvakrát se objevil ve slušné střelecké příležitosti. "Motivace byla veliká. Hrozně jsem se těšil. V první třetině jsem zblízka z šance vystřelil asi moc pozdě a podruhé mi chyběly při střele centimetry. Pak už jsem další šance neměl. Nechtěl jsem s Budějovicemi prohrát, bohužel už jsem ve třetí třetině do hry moc nezasahoval," komentoval osobní vklad do zápasu Michnáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Č. Budějovice


Sám se podílel druhou asistencí na prvním gólu indiánů ve druhé třetině. "Nezačali jsme moc dobře, první třetina od nás nebyla úplně ideální. Něco jsme si řekli v kabině a celá druhá třetina až na ten obdržený gól na jejím konci byla dobrá. Třetí třetinu jsme tlačili a zaslouženě jsme vyrovnali a v prodloužení jsme už jen dokonali obrat," zhodnotil průběh souboje proti Motoru jeho bývalý hráč.

"Před zápasem jsme chtěli vyhrát za tři body, jelikož oni jsou poslední. Vzhledem k průběhu utkání jsou pro nás ještě dva body dobré," komentoval dvoubodovou výhru Michnáč. "Byl to pro mě specifický zápas, těšil jsem se na něj. Hecování nebylo žádné, protože jak znám trenéry Budějovic, tak by nepovolili klukům, aby se se mnou vůbec bavili. Z toho důvodu vůbec nic neproběhlo," dodal bývalý mládežnický reprezentant.

Příliš mu nevyhovuje, že teď bude nejvyšší česká soutěž přerušena kvůli Švédským hrám. "Reprezentační přestávka mi teď moc nesedne. Za těch pět zápasů jsme si se spoluhráči v útoku sedli a šli jsme nahoru. Hrál jsem s mnoha hráči během této sezony, takže podle mě je naše spolupráce dobrá." 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články