Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Budějovický Motor v Chance lize odskočil Porubě, která dostala pětku

Zápasy jako den a noc prožily první dva týmy české druhé nejvyšší hokejové ligy v 15. kole. Zatímco České Budějovice bez debat porazily Prostějov 5:0, Poruba schytala debakl 1:5 v lokálním derby s Frýdkem-Místkem. Nezadařilo se ani třetím Litoměřicím, jež padly ve Vsetíně 2:4.

Legenda budějovického hokeje Václav Prospal se snaží dovést svůj tým do extraligy
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

České Budějovice naplno bodovaly popáté za sebou. V Prostějově vedly už v šesté minutě 2:0 díky gólům Ivana Lytvynova a Lukáše Endála. Na konci druhé části pojistil náskok Motoru Zdeněk Doležal a v závěrečném dějství dovršili debakl Jestřábů Václav Karabáček a Jiří Šimánek. Díky 27 úspěšným zákroků udržel první čisté konto v sezoně Milan Klouček.

Poruba prohrála třetí z posledních čtyř duelů. Ve Frýdku-Místku měla po dvou třetinách už čtyřgólové manko, když za domácí skórovali Rostislav Martynek, Filip Haman, Ondřej Hrachovský v přesilové hře a Lukáš Motloch. Ve 43. minutě snížil Marek Špaček, ale za domácí se trefil ještě Petr Eret. Frýdek-Místek zabral po čtyřech utkáních bez bodu.

Litoměřice vyšly naprázdno po čtyřech zápasech. Vsetín dostal do vedení v polovině úvodní třetiny útočník Sebastian Gorčík, posila z Karlových Varů. Ve 23. minutě zvýšil Vlastimil Dostálek a na snížení Davida Vitoucha odpověděli ještě v druhé části Lukáš Volf a Antonín Pechanec. V závěru už jen zkorigoval výsledek Peter Jánský.

Jihlava po sérii čtyř porážek vyhrála potřetí v řadě a radovala se z výsledku 4:2 v derby celků z Vysočiny v Třebíči. Před 3765 fanoušky sice otevřeli skóre v deváté minutě domácí díky Martinu Štovíčkovi, ale ve druhé třetině otočili stav Jan Holý v početní výhodě, Jiří Fronk a Josef Skořepa. Po 73 vteřinách závěrečného dějství pro Horáckou Slavii vykřesal naději Lukáš Nedvídek, Lukáš Anděl ale v 50. minutě upravil na 4:2 pro Duklu.

Čtvrtou výhru z uplynulých pěti zápasů si připsal Chomutov, který vyhrál v Havířově 3:2. Třetí vítězství v sezoně oslavil nováček Sokolov, který zdolal Přerov 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom v páté sérii rozstřelu Lubomír Kovařík. Baník mohl vyhrát už v základní hrací době, ale Matouš Kratochvil vyrovnal na 3:3 v přesilové hře v čase 59:59. Sokolov se vzdálil na rozdíl šesti bodů od poslední Kadaně, která podlehla doma Slavii 2:5 a stále čeká na první vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články