Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Budějovice se radují z jedenácté výhry za sebou a náskoku 38 bodů

Žádný náskok není pro České Budějovice dost velký, aby nemohl být ještě větší. Motor vyhrál ve 22. kole nadstavby první ligy v Havířově 4:2 a zvýšil náskok v čele už na 38 bodů. Druhý Přerov utrpěl na ledě Poruby nevídaný debakl 1:8. Třetí pozici si upevnil Vsetín díky vítězství nad Litoměřicemi 6:4 a v přímém souboji o čtvrtou pozici vyhrál Chomutov v Praze nad Slavií 4:3.

Radost hokejistů Českých Budějovic
zdroj: ckmotorsport.cz

České Budějovice vyhrály pojedenácté v řadě, sedmý Havířov naopak potřetí za sebou nebodoval. V polovině úvodního dějství sice domácí dostal do vedení v přesilové hře Lukáš Bednář, ale v 38. minutě vyrovnal ve vlastním oslabení Albert Michnáč.

V čase 42:49 opět Havířovu nevyšla přesilovka a Matouš Venkrbec otočil stav. V 48. minutě zvýšil v početní výhodě Jan Veselý a za 75 sekund dal čtvrtý gól Lukáš Endál. Za domácí zkorigoval stav ve výhodě čtyř proti třem Jan Maruna.

Teprve druhou výhru v pátém zápase pod novým trenérem Františkem Výborným si připsala Poruba a proti Přerovu si spravila chuť po pondělním domácím debaklu s Českými Budějovicemi 1:8. Dvěma góly a asistencí se na kanonádě podílel Jan Káňa, Tomáš Jáchym nasbíral čtyři asistence.

Vsetín zabral po dvou prohrách, Přerovu se přiblížil na deset bodů a Chomutovu unikl o bod. Čtyřmi body za gól a tři přihrávky zazářil proti Litoměřicím Roman Vlach. Po dvou brankách a jedné asistenci si připsali David Březina a Sebastian Gorčík.

Duel v Edenu byl plný obratů. Hostující Piráti vedli už ve čtvrté minutě díky gólům Tomáše Pituleho a Filipa Suchého 2:0. Slavia ještě v úvodním dějství díky Jiřímu Doležalovi a Tadeáši Hejdovi ztrátu smazala a v 25. minutě otočil stav Marek Ryzák. V závěrečném dějství ale Chomutov obrátil výsledek díky Romanu Chloubovi a exslávistovi Martinu Šagátovi, který rozhodl v čase 54:25 v přesilovce.

V boji o předkolo si upevnila desátou pozici Třebíč, která vyhrála v Benátkách nad Jizerou 1:0. V úvodu třetí třetiny skóroval Ladislav Bittner a druhým čistým kontem v sezoně přispěl k výhře Pavel Jekel.

Třebíč má už pětibodový náskok před Frýdkem-Místkem, který podlehl Ústí nad Labem 2:3. O bod za něj se přiblížil dvanáctý Prostějov díky vítězství v Sokolově 5:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články