Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Lovosice a Karviná zůstávají v extralize stoprocentní, v Evropském poháru jde dál Dukla a Zubří

Házenkáři Lovosic a Karviné zůstali v novém extraligovém ročníku stoprocentní i po 3. kole a jsou v čele tabulky. Zatímco Lovosice deklasovaly Hranice 34:15, vicemistr z Karviné zdolal KP Brno těsně 28:27. V dalším utkání Plzeň rozstřílela Maloměřice o 30 branek. O víkendu nehrálo Zubří, které s přehledem postoupilo přes Apoel Nikósie do 2. kola Evropského poháru, a Dukla. Pražané zvládli v EP dvojzápas s řeckým A.E.S.H. Pylea.

Házenkáři Karviné
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Lovci sice doma s posledním týmem tabulky prohrávali v 9. minutě 1:4, brzy ale vývoj otočili a soupeři nedali šanci. Jedenácti góly se o to zasloužil Lukáš Malý.

Karviná vyhrála první poločas nad hosty z Králova Pole o sedm branek, nakonec však musela o vítězství tvrdě bojovat. Brňané snížili v 57. minutě na rozdíl gólu, ale i vinou vyloučení, kvůli nimž hráli ve třech, na zvrat nedosáhli.

Mistrovská Plzeň po rozpačitém vstupu do sezony ukázala svou sílu a deklasovala Maloměřice 48:18. Deseti trefami se na vítězství Talentu podílel Jakub Šindelář. V neúplné tabulce jsou Západočeši třetí, Maloměřicím patří se dvěma body 9. příčka.

Zubří a Dukla postupují, Kopřivnice v Evropském poháru končí

Týden po vítězství o dva góly na hřišti soupeře svěřenci trenéra Petera Dávida deklasovali v Evropském poháru Kypřany 40:11. V dalším kole Zubří narazí na bulharskou Loveč. Český zástupce rozhodl v odvetě o postupu víceméně už po poločase, který vyhrál málo vídaným skóre 23:1. Deseti brankami se blýskl Miroslav Jurka.

Dukla v sobotu deklasovala tým ze Soluně 37:28 a důrazně nakročila k postupu. V odvetě hrané opět v Praze drama nepřipustila a vyhrála 31:25.

Také Kopřivnice sehrála obě utkání proti islandskému Selfossu na domácí palubovce. Po sobotní porážce 25:31 v neděli remizovala 28:28 a se soutěží se rozloučila.

Extraliga házenkářů - 3. kolo:

Lovosice - Hranice 34:15 (13:8)
Nejvíce branek: Malý 11/2, Kovář 5, Trkovský a Jonáš po 4 - Pinkas a Fulneček po 3, Plaček 3/1.

Karviná - KP Brno 28:27 (19:12)
Nejvíce branek: V. Patzel 6/1, Solák a Široký po 4 - Stein 7/5, Kocich 4, Živanov a Flajsar po 3.

Talent tým Plzeňského kraje - Maloměřice 48:18 (25:5)
Nejvíce branek: Šindelář 10, Korbel 8, Douda 6/2 - Dostalík 6, Žďánský a Havlát po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články