Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

K překvapení na západě Čech nedošlo. Házenkáři Plzně prohráli v Poháru EHF s Holstebro

Dánského favorita nezaskočili. Házenkáři Plzně se v úvodním utkání 3. předkola Poháru EHF museli sklonit před Holstebro, kterému doma podlehli 25:30. O postup do základní skupiny, což by byl historický úspěch, budou čeští mistři bojovat v odvetě na severu Evropy v sobotu.

Jakub Douda z Plzně v utkání Poháru EHF
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Los 3. předkola byl pro suveréna tuzemské ligy nemilosrdný, protože Holstebro hrálo v minulém ročníku druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže Final Four. Po vyrovnaném úvodu odskočil dánský tým před pauzou na rozdíl čtyř branek a v poločase vedl 16:12.

"Zdá se mi, že si nás soupeři v první čtvrthodině oťukávali. Ale postupem času začali hrát, co potřebovali," řekl kouč Michal Tonar.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň nestačila na Hostelbro o pět gólů

Plzeňští hráči manko několikrát stáhli na dvougólový rozdíl, naposledy ještě ve 42. minutě na 20:22, ale Holstebro si závěr pohlídalo.

Křídelník Magnus Bramming se o vítězství zasloužil 14 trefami, na které potřeboval jen osmnáct pokusů. Nejlepším střelcem domácích byl Jan Chmelík, jenž skóroval šestkrát.

"Před zápasem bychom asi tento výsledek brali. Soupeř nás dokázal dostat pod tlak a z toho pak pramenily chyby. Proti takhle kvalitním týmům musíme být trpěliví, každý útok si připravit. Snad se z toho poučíme. Je to špičkový evropský tým, musí se prokázat pokora a soudnost," dodal Tonar.

Před odvetou ještě plzeňští hráči odehrají ve středu reprízu ligového finále s Karvinou v dohrávce 10. kola.

Pohár EHF házenkářů - 3. předkolo, úvodní utkání:

Plzeň - Holstebro (Dán.) 25:30 (12:16)
Nejvíce branek:
Chmelík 6, Douda 4, Ivančev, Vinkelhöfer a Šindelář po 3 - Bramming 14/2, Meklenborg 5, Enderleit a Damgaard po 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články