Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Karviné i Dukly už jsou v semifinále extraligy

První "mečbol" házenkáři Karviné ve čtvrtfinále play-off extraligy nevyužili, ale druhý s Kopřivnicí v její hale vyhráli 29:25 a proměnili v postup. Vítěz základní části soutěže sérii vyhrál 3:1 na zápasy. V neděli postoupila také Dukla, která porazila Lovosice a doplnila v semifinále Zubří. Poslední rozehranou sérií je duel plzeňských mistrů s Brnem, který je vyrovnaný 1:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po utkání Kopřivnice - Karviná

Nejlepší tým základní části Karviná po dvou jednoznačných výhrách na vlastním hřišti mohla slavit v Kopřivnici už v sobotu, ale domácí favorita zaskočili vítězstvím o gól. Dnes už ale Baník nezaváhal a po vítězství 29:25 získal postupový třetí bod.

"Rozhodlo, že Patzelovi tentokrát pomohla druhá spojka Fulnek, oba dva brankáři a zlepšená obrana," vyjmenoval v České televizi karvinský kouč Michal Brůna rozdíly oproti sobotnímu prohranému utkání. Tradiční kanonýr Vojtěch Patzel nastřílel 10 gólů, Patrik Fulnek ho doplnil šesti brankami.

Lovosice přivítaly pražskou Duklu za vyrovnaného stavu 1:1, který vybojovaly minulý víkend v Praze díky vítězství v rozstřelu v druhém duelu. Dukla ale na severu Čech vyhrála oba zápasy, v sobotu o gól a dnes jednoznačně 29:24, i když poločas o branku prohrála. Pražané se mohli v druhé půli opřít o svou brankářskou oporu Tomáše Petržalu.

Vyřazené týmy, mezi něž patří i Nové Veselí, budou hrát o páté až osmé místo. Složení semifinále bude známo nejdříve příští sobotu, kdy se bude hrát čtvrtý duel vyrovnané série Plzeň - Brno. Talent tým tento ani minulý víkend nemohl hrát kvůli účasti ve čtvrtfinále Evropského poháru, v němž dnes vypadl se švédským Alingsasem.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů - 4. zápasy:

Lovosice - Dukla Praha 24:29 (13:12)
Nejvíce bodů: Bogdanič-Jenko 7/1, Kupa a Kovář po 3 - Březina 6, Šůstek 5, Sviták 5/2. Konečný stav série: 1:3.

Kopřivnice - Karviná 25:29 (12:16)
Nejvíce bodů: Čadra 7, Zima a Hanus po 4 - V. Patzel 10/2, Fulnek 6, Užek a Sobol po 3. Konečný stav série: 1:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články