Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Scheffler se natahuje po zeleném saku, Woods předvedl nejhorší kolo na Masters v kariéře

Scottie Scheffler udržel po třetím kole Masters vedení v úvodním majoru sezony. Do nedělního finálového kola v Augustě a boje o slavné zelené sako vstoupí s náskokem tří ran před Australanem Cameronem Smithem. Špatně patující Tiger Woods zahrál své nejhorší kolo na Masters v kariéře a propadl se na 41. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Scheffler drží i po třetím kole vedení na Masters

Světová jednička Scheffler zahrál v sobotu po horší koncovce 71 ran a celkově má devět ran pod par. Jeho náskok se snížil z pěti ran na tři, jelikož Smith dokázal zapsat navzdory náročným chladným a větrným podmínkám, v kterých většina hráčů ztrácela, čtyři rány pod par.

I Scheffler hrál dlouho výborně a chvilku zvýšil své vedení na šest ran. Na závěrečných pěti jamkách ale udělal tři bogey. Na závěrečné osmnáctce mu hrozila větší ztráta, protože míč po špatném driveu skončil v křoví. Přes trestnou ránu ale nakonec vyvázl jen s bogey. "Měl jsem štěstí, že se míč našel a že jsem pak zahrál dobrou ránu," oddechl si Scheffler.

Ve finále půjdou spolu dva nejlepší hráči posledních týdnů. Scheffler vyhrál tři turnaje a Smith prestižní The Players. "Bude to skvělý boj," těšil se Scheffler. "Snad nebude neděle tak větrná. Na druhé devítce se dá útočit a chci zůstat agresivní," plánoval Smith.

Po vážné autonehodě se vracející Woods zahrál 78 ran. V chladu se trápil na greenech – jednou potřeboval čtyři paty a třikrát tři paty, aby dostal míček do jamky. "Nemohl jsem získat dobrý pocit," uvedl. Pětinásobný vítěz turnaje si přes koncovku s bogey, bogey a double bogey vyslechl ovace fanoušků. "Nikdy se nevzdávám. Bojuju každý den a každý den je výzva," řekl.

Do boje o zelené sako by teoreticky mohl ještě zasáhnout Korejec Im Song-če, který na třetím místě ztrácí na Schefflera pět ran. Jihoafričan Charl Schwartzel z JAR a Shane Lowry z Irska už na děleném čtvrtém místě zaostávají o sedm ran. Celkově pod parem hřiště už jsou jen na děleném šestém místě Američan Justin Thomas a Kanaďan Corey Conners (-1).

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA - po 3. kole:

1. Scheffler (USA) 207 (69+67+71), 2. Smith (Austr.) 210 (68+74+68), 3. Im Song-če (Korea) 212 (67+74+71), 4. Lowry (Ir.) 214 (73+68+73) a Schwartzel (JAR) 214 (72+69+73), 6. Thomas (USA) 215 (76+67+72) a Conners (Kan.) 215 (70+73+72), ...41. mj. Woods (USA) 222 (71+74+78).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články