Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Neuvěřitelný šok, útočila jsem na Top 15 nebo Top 20, svěřila se nová golfová šampionka Melichová

O parádní úspěch se postarala na turnaji Ladies European Tour v Berouně čtyřiadvacetiletá Jana Melichová, když nečekaně skončila první. Do nejvyšší evropské série přitom vstupovala jako amatérka s cílem úmístit se v nejlepší dvacítce. Svůj trium považuje za šokující, na přechod k profesionálům si ale věří.

Jana Melichová překvapivě zvítězila ns Ladies European Tour v Berouně
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je to neuvěřitelný šok, vůbec jsem to nečekala. Šla jsem do turnaje s tím, že bych ráda nejdřív prošla cutem a potom útočila na Top 15, Top 20, což je solidní pozice. Tohle rozbouralo všechna očekávání," řekla Melichová.

Čtvrtý ročník Tipsport Czech Ladies Open ovládla s celkovým skóre 14 ran pod par. O jeden úder předčila českou jedničku Kláru Spilkovou a Dánku Nicole Brochovou Estrupovou. Melichová se ve finále rychle dostala do vedení a vypracovala si náskok tří ran. V závěru po třech bogey za sebou o něj však málem přišla.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfová amatérka Melichová senzačně zvítězila v Berouně

"Já byla hodně nervózní, i když jsem měla náskok. Člověku to leze do hlavy a nervy jsou tam neuvěřitelné. Myslím, že bogey byly proto, že jsem byla vystresovaná. To poslední bogey (na 14. jamce) bylo spíš zachráněné, tam to bylo náročné. Ale popasovala jsem se s tím dobře," prohlásila Melichová.

Na závěrečné 18. jamce udržela nejtěsnější vedení před Spilkovou a v dramatickém přímém souboji za sebou nechala i Brochovou Estrupovou, s níž šla ve skupině. "Nepamatuju si, kdy jsem byla takhle nervózní. Ještě když tam přišli lidi," přiznala Melichová.

"Trošku jsem doufala, aby mi poslední putt spadnul do birdie, ale nevadí. Tím, že to Nicole nedala, tak jsem se nemusela stresovat tolik. Ačkoliv ten poslední blok byl stresující nejvíc," uvedla golfistka, kterou další domácí hráčky na oslavu polily šampaňským.

Nabídku přejít k profesionálkám dostala jako vítězka turnaje hned, přestože to plánovala až v zimě. "Kdybych se rozhodla zůstat do konce sezony amatérkou, pořád mi zůstane členství LET na příští sezonu. Je to trošku smolné, protože plánujeme jet příští týden na týmové mistrovství Evropy. Je to buď anebo. Ještě koncem srpna je týmové mistrovství světa," řekla Melichová.

Věří, že by kariérní posun zvládla. "Nechtěla jsem nic uspěchat, chtěla jsem si všechno zorganizovat, sehnat si sponzory atd. Teď se mi to trošku zkomplikovalo. Budu se muset rozhodnout a mám na to čas vlastně jen do zítra. Není špatné ještě zůstat amatérkou a nabírat zkušenosti, i když už jich mám asi dost. Troufala bych si přestoupit k profíkům, myslím si, že bych neměla problém. Ale ještě mám ostatní plány," dodala Melichová, která coby amatérka nemohla obdržet finanční prémii za vítězství na turnaji ve výši 30.000 eur (asi 740.000 korun).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články