Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Zraněný Jankto na Pyrenejský poloostrov neodcestuje, Šilhavý povolal Tecla

Z kádru české reprezentace pro utkání skupinové fáze Ligy národů v Portugalsku a Španělsku vypadl zraněný záložník Jakub Jankto. Trenéři v čele s Jaroslavem Šilhavým dodatečně povolali útočníka Stanislava Tecla, který už absolvoval s týmem poslední trénink před odletem do Lisabonu. Přímý přenos duelu Portugalsko - Česko sledujte ve čtvrtek od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jankto se zranil v závěru první půle nedělního domácího zápasu se Španělskem (2:2) a trávník opustil na nosítkách. "Jakub se bohužel do konce tohoto srazu nestihne dát zdravotně do pořádku," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Tomáš Pešír.

K týmu se naopak v pondělí večer připojil slávista Tecl. Jednatřicetiletý forvard má v reprezentaci na kontě devět střetnutí bez vstřeleného gólu, naposledy za národní celek nastoupil loni v září v přípravě proti Ukrajině.

"Standa je rychlostní typ hráče, bojovník a zkušený fotbalista, který na hřišti nechá pro svůj tým úplně všechno. Pro soupeře je nepříjemné proti němu hrát. Typologicky se nám hodí k tomu, co v Portugalsku a Španělsku chceme hrát. Ostatně už ve svém posledním reprezentačním zápase proti Ukrajině předvedl výborný výkon," uvedl Šilhavý.

"Zvažovali jsme, že bychom navíc povolali i útočníka z jednadvacítky, ale nakonec jsme se rozhodli pro Standu Tecla, který se nám do týmu hodí vzhledem k nadcházejícím duelům typologicky víc," doplnil český trenér.

Počet zraněných reprezentantů se rozrůstá 

Jankto je už patnáctým hráčem, kterého bude muset Šilhavý ze zdravotních důvodů během červnového programu oželet. Už od začátku srazu mu schází řada stabilních členů sestavy včetně klíčového útočníka Patrika Schicka či záložníka Antonína Baráka.

Záložník španělského Getafe v nedělním duelu během první půle střídal zraněného obránce Jaroslava Zeleného, ale ten by měl být v pořádku a do Lisabonu odletí. K dispozici je i stoper Václav Jemelka, jenž překonal virózu. K zápasům v Portugalsku a Španělsku odcestuje 23 hráčů.

Reprezentanti se na Pyrenejském poloostrově pokusí navázat na povedený vstup do elitní skupiny A2 Ligy národů. Minulý čtvrtek nejprve na úvod doma porazili Švýcarsko 2:1 a v neděli uhráli cennou remízu s gigantem Španělskem.

Ve čtvrtek od 20:45 nastoupí národní tým v Lisabonu v přímém souboji o první místo ve skupině proti Portugalsku, které vede tabulku díky lepšímu skóre. V neděli pak Šilhavého svěřenci zakončí červnový program odvetou proti Španělsku v Málaze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články