Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lvíčata zametla s Andorrou a naladila se na zářijovou baráž

Sedmigólovou nadílkou proti beznadějně poslední Andoře uzavřela fotbalová reprezentace do 21 let kvalifikaci o mistrovství Evropy. Pod vítězství 7:0 se v Brně nejvíce podepsali sparťané Václav Sejk s Adamem Karabcem, kteří skórovali dvakrát. Jednou rozvlnili síť Adam Gabriel, Michal Ševčík a Kryštof Daněk. Svěřenci Jana Suchopárka si tak pojistili druhé místo v tabulce za Anglií a v září si zahrají baráž o postup na závěrečný turnaj.

"Výsledek je dobrý, hra mohla být určitě lepší. Doufám, že bude i v tom dalším období lepší, protože na některé soupeře by to asi nestačilo. Dali jsme poměrně dost branek, 7:0 je náš rekord v kvalifikaci. Ještě nějaké další situace jsme nevyřešili. Z tohohle pohledu jsme určitě spokojení," řekl Suchopárek.

Kouč udělal v základní sestavě hned deset změn od porážky 1:2 s Anglií na začátku června. V zahajovací jedenáctce zůstal jen záložník Žambůrek, který národní tým vedl jako kapitán. Poprvé oblékli reprezentační dres i tři nováčci - obránci Vydra, Pojezný a Pech.

Na stadionu Zbrojovky otevřel skóre ve 12. minutě Karabec a krátce nato zvýšil Gabriel. Domácí dominovali a do konce první půle přidali ještě čtyři góly. Dvakrát skóroval Sejk a druhou trefu zaznamenal i Karabec. Mezi střelce se zapsal také Ševčík.

"Soupeř prakticky po 30 minutách, nechci říct rezignoval, ale musel bránit v hlubokém bloku, a prakticky se už pak moc nehrálo," mínil Suchopárek.

Druhou půli začali čeští mladíci vlažněji, přesto Daněk v 55. minutě překonal brankáře Andorry posedmé. Zbytek zápasu už se spíše dohrával, domácí favorité si nevytvořili ani výraznější střelecké příležitosti.

"Já si nemyslím, že to bylo úplně polevení. Soupeř od začátku chtěl víc hrát a byli roztahanější. Pak jako celý tým stáli na své půlce, tak to bylo složitější. Ale neřešili jsme to dobře," uvedl záložník Karabec. "Ve druhém poločase jsme si nedokázali poradit s blokem soupeře, byli jsme nepřesní a netrpěliví," dodal Suchopárek.

Jednadvacítka tak nevyrovnala svou nejvyšší výhru 8:0, které dosáhla čtyřikrát v historii. Andorra prohrála i desáté utkání ve skupině, kterou uzavřela se skóre 1:28.

Jméno soupeře pro zářijovou baráž se Češi dozví 21. června.

Česko - Andorra 7:0 (6:0)

Branky: 12. a 34. Karabec, 25. a 31. Sejk, 16. Gabriel, 27. Ševčík, 55. Daněk. Rozhodčí: Birsan - Ghinguleac, Neacsu (všichni Rum.). ŽK: Izquierdo, Guillén, Gomes, Ruiz Haro (všichni Andorra).

Česko: Jaroš - Gabriel (46. Suchomel), Vydra, Pojezný, Pech - Daněk (64. Jaroň), Karabec, Žambůrek (64. Křišťan), Ševčík (75. M. Jurásek) - Fila, Sejk (46. Alijagič). Trenér: Suchápárek.

Andorra: Giménez - Izquierdo (72. Rente), Gomes (62. Alonso), Babot, Guillén (62. Cuiňas, 89. Clotet), Ruiz Haro (72. Martinez) - Pubill, Boutarfas, Vales, Fernández - Remolins. Trenér: Casals.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články