Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Filova gólparáda na Anglii nestačila, česká jednadvacítka míří do baráže

Favoritům srdnatě vzdorovali, ale kýženého bodového zisku se čeští fotbalisté do 21 let nedočkali. V předposledním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy prohráli s Anglií 1:2, přepustili jí první místo v základní skupině G a čeká je baráž. Úvodní tlak Albionu přetavil v gól Emil Smith Rowe a krátce po změně stran zdvojnásobil náskok hostů Jacob Ramsey. V 88. minutě zkorigoval nádhernou brankou střídající Daniel Fila, ale více už "Lvíčata" nestihla.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka tak nenapravili listopadovou porážku 1:3 z Anglie. Kvalifikaci uzavřou 13. června doma proti beznadějně poslední Andoře.

"Ukázali jsme, že máme kvalitu a bojovné srdce, které ale proti Anglii nestačilo. Nějaké šance jsme si připravili, ale efektivita nebyla dostatečná na to, abychom vyhráli," řekl Suchopárek v rozhovoru pro Českou televizi.

Favorizovaní hosté mohli otevřít skóre už v 6. minutě, ale Garner z rohového kopu gólmana Kováře nezaskočil. Ve 22. minutě se nicméně dočkali. Jones sice napoprvé Kováře nepřekonal, z dorážky se však záložník Arsenalu Smith Rowe nemýlil.

O deset minut později se "Lvíčata" dostala do protiútoku, nicméně záložník Garner Kohútův centr před branku odvrátil s notnou dávkou štěstí na roh.

Hned v úvodu druhého poločasu ovšem hosté opět udeřili. Gibbs-White nadvakrát dostal míč k Ramseymu, který zblízka nezaváhal - 0:2.

Češi se následně vrhli do útoku, Vitík se Žambůrkem však poslali míč v nadějných pozicích vysoko nad branku. V 88. minutě výstavní ranou z dálky snížil Fila. "Riskl jsem to s tím, že buď to tam padne, nebo ne. Škoda výsledku. Respekt k Anglii byl asi až moc velký. Ke konci jsme mohli vyrovnat," prohlásil Fila.

Další šanci si ale domácí nevypracovali. Hostující tým mohl uklidnit střídající Gordon, nicméně Kovář jeho "dělovku" vyrazil.

Česko "U21" - Anglie "U21" 1:2 (0:1)

Branky: 88. Fila - 22. Smith Rowe, 46. Ramsey. Rozhodčí: Milanovič - Pavlovič, Piper (všichni Srb.). ŽK: Souček - Harwood-Bellis, Gibbs-White, Bursik.

Česko: Kovář - Cedidla, Vitík, Donát, Jurásek - Kaloč, Žambůrek - Šulc (46. Karabec), Červ (64. Souček), Kohút (64. Sejk) - Čvančara (73. Fila). Trenér: Suchopárek.

Anglie: Bursik - Aarons, Cresswell, Harwood-Bellis, Johnson - Gibbs-White (82. Gomes), Jones, Garner - Ramsey, Balogun (68. Archer), Smith Rowe (65. Gordon). Trenér: Carsley.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články