Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta přežila penaltu a postupuje. Slavia inkasovala z poslední akce a v Lize mistryň končí

Osmifinále Ligy mistryň si zahraje Sparta, Slavia smolně vypadla. Sparťanky vyhrály na hřišti Glasgow City 1:0, přičemž brankářka Hana Sloupová chytila penaltu. První utkání v Chomutově také Pražanky zvládly 2:1, a tak postupují. Fotbalistky Slavie v odvetě 1. kola play-off naopak prohrály s Fiorentinou 0:1 gólem v 95. minutě.

Utkání Ligy mistryň Glasgow City - Sparta Praha
zdroj: ČTK/PA autor: Jeff Holmes

O dnešní výhře Sparty rozhodla v 7. minutě gólem Lucie Martínková. V závěru byla vyloučena její kolegyně z útoku Pavlína Nepokojová, vítězství zachránila Sloupová, která chytila v 90. minutě penaltu Rossové.

Osmifinále se bude hrát 3. či 4. března a o týden později, soupeře los sparťankám přidělí 16. února. Do této fáze Ligy mistryň postoupily po třech letech.

Glasgow City - Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 7. L. Martínková. ČK: 87. Nepokojová (Sparta). První zápas 1:2, postoupila Sparta. Sestava Sparty: Sloupová - Vyštejnová, Bertholdová, Odehnalová, Dlasková - Sonntagová, Pochmanová (90.+5 Kavalová), Bužková (67. Ondrušová) - Nepokojová, L. Martínková, Stárová (78. Křivská). Trenér: Masaryk.

Slávistky na rozdíl od soupeřek nehrají kvůli opatřením proti šíření koronaviru už dva měsíce domácí soutěž, a tak jejich jediným zápasem v poslední době byl právě duel ve Florencii.

To bylo poznat zejména v první půli, kdy čelily několika velkým šancím soupeřek. Sabatinová však dvakrát neuspěla, Mascarellová zase nechala vyniknout brankářku Sladkou, která oproti střetnutí v Itálii zastoupila zraněnou Votíkovou.

Pátý celek Serie A mohl nicméně inkasovat krátce po přestávce, když hlavičku Necidové vykopla těsně před brankovou čarou Quinnová. V závěru sice nejprve Pincová na poslední chvíli skočila do střely Bonettiové, v poslední minutě nastavení však na přímý kop vyskočila Sabatinová a hlavičkou k tyči rozhodla o postupu Fiorentiny.

Slávistky hrály Ligu mistryň posedmé za sebou, jejich maximem je účast ve čtvrtfinále. V 1. kole dosud vypadly pouze v ročníku 2014/15 s Barcelonou. V minulé sezoně nestačily v osmifinále na Arsenal.

Druhý český zástupce Sparta sehraje dnes od 20 hodin odvetu 1. kola na hřišti Glasgow City. První zápas skončil výsledkem 2:1 pro klub z Letné.

Slavia Praha - Fiorentina 0:1 (0:0)

Branka: 90.+5 Sabatinová. První zápas: 2:2, postoupila Fiorentina.

Sestava Slavie: Sladká - Jarchovská, Necidová, Pincová, Bartovičová - Perssonová, Cahynová - Divišová, Krejčiříková (86. Černá), Szewieczková (63. Šlajsová) - Kožárová (85. Veselá). Trenér: Kolomazník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články