Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

SESTŘIH: Slávistky otočily utkání se Slováckem a stále jsou v lize stoprocentní

Hráčky Slavie ve čtvrtém kole nejvyšší fotbalové ženské soutěže porazily Slovácko 2:1 a stále jsou v ligovém ročníku stoprocentní. Slovácko se sice rychle ujalo vedení, ale ve druhém poločase se ukázala kvalita pražských fotbalistek, které dokázaly utkání otočit a dojít si pro tři body.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Slavia – Slovácko

Fotbalistky Slovácka vstoupily do utkání skvěle a překvapily favoritky, když se v 7. minutě ujaly vedení. Kateřina Vojtková uklidila míč přesně k tyči.

I přes vedení pokračovaly v aktivitě i nadále, Slávistky dostaly soupeřky pod tlak až ke konci poločasu. Jenže, když už našly místo v obraně Slovácka, tak narazily na brankářku Bednaříkovou a po polovině zápasu prohrávaly.

Slovácko kapitulovalo v 54. minutě, kdy po obrovské chybě při rozehrávce darovalo domácím hráčkám vyrovnávací trefu, kterou vstřelila Klára Cvrčková.

Domácí hráčky i dále pokračovaly v tlaku a v podstatě nepouštěly soupeřky na útočnou polovinu. Tlak nakonec vyústil v gól po rohovém kopu, kdy se prosadila Barbora Polcarová a otočila vývoj utkání.

Slovácko už si šance na vyrovnání vytvořit nedokázalo a prohrálo tak 1:2. Slavia díky tomu drží stoprocentní úspěšnost v lize a bodově se dotáhla na první Spartu. Oba týmy se spolu utkají v dalším kole o první místo v tabulce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články