Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

West Ham urval tři body proti Chelsea. United se pod Rangnickem vzmohl na Crystal Palace

Fotbalisté West Hamu porazili na domácím hřišti Chelsea 3:2. O bod "Blues" v 87. minutě obral  Arthur Masuaku a odsoudil dosud vedoucí celek na třetí místo v tabulce. Dopředu poskočil Liverpool, když Divock Origi ve 4. minutě nastavení zajistil tři body s Wolves. Novým ligovým lídrem se stal Manchester City, který potvrdil roli favorita na hřišti Watfordu. Jeho městský rival United pod dočasným trenérem Ralfem Rangnickem porazil 1:0 Crystal Palace. Aston Villa předčila trápící se Leicester 2:1 a za Gerradova vedení se jí blýská na lepší časy.

Vladimír Coufal a Hakim Ziyech
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Chelsea poslal do vedení v 28. minutě hlavou po rohovém kopu Silva. Sedmatřicetiletý brazilský stoper se stal nejstarším střelcem "Blues" v Premier League. O chvíli později navíc vykopl z čáry Coufalovu ránu směřující do sítě.

West Ham vyrovnal ve 40. minutě, kdy gólman Mendy fauloval ve vápně Bowena a Lanzini se z penalty nemýlil. Ještě do pauzy vrátil vedení na stranu hostů povedeným volejem Mount, domácí ale znovu dokázali odpovědět. Coufal vybojoval na hranici pokutového území míč, připravil ho Bowenovi a ten přesnou střelou vyrovnal. Chelsea inkasovala dva góly v jednom utkání teprve potřetí v 53. zápase pod vedením Thomase Tuchela.

West Ham nakonec v atraktivním duelu dokonal obrat a ukončil třízápasové čekání na vítězství. V 87. minutě se stočil nepovedený Masuakův centr až do sítě a "Kladiváři" si ziskem tří bodů upevnili čtvrté místo v tabulce.

Brazilský reprezentant Fred se prosadil výstavní ranou do horního růžku zpoza vápna. Třiašedesátiletý Rangnick byl jmenován trenérem "Rudých ďáblů" v pondělí místo Oleho Gunnara Solskjaera, jenž byl odvolán. Kvůli čekání na pracovní víza se ale týmu ujal až v pátek. Rangnick povede United do konce sezony, poté bude ve slavném klubu další dva roky v roli poradce.

"První půl hodina byla úžasná. Hráli jsme v mimořádně vysokém tempu a intenzitě, neustále jsme byli vepředu. Chybělo nám vstřelit jen jeden nebo dva góly. Bylo jasné, že takové tempo nemůžete vydržet celý zápas. I poté jsme ale utkání kontrolovali. Zasloužili jsme si vyhrát," řekl Rangnick.

Tottenham proti Norwichi poslal do vedení v 10. minutě Lucas Moura, po změně stran se trefili Sánchez a Son Hung-min. "Kohouti" ve čtyřech ligových zápasech pod koučem Contem neprohráli a třetí výhrou po sobě se posunuli na páté místo o dva body za West Ham, který sehrál o zápas více. Šestý Manchester United ztrácí na Tottenham bod. Nováček Norwich nebodoval po čtyřech kolech.

Duel mezi Aston Villou a Leicester byl pikantní pro oba trenéry, jelikož hostující kouč Rodgers vedl Gerrarda v Liverpoolu. Později oba v jednu dobu trénovali glasgowské celky Rangers (Gerrard) a Celtic (Rodgers).

"Lišky" otevřely ve Villa Parku skóre ve 14. minutě po trefě Barnese. O tři minuty později odpověděl Konsa, který lehce tečoval Buendíovu hlavičku. Domácí stoper po přestávce zařídil obrat. "Villans" se dostali před svého dnešního soupeře a jsou desátí.

Leeds remizoval s Brentfordem 2:2. Domácí vedli po Robertsonově zásahu, ale po změně stran hosté díky gólům Baptisteho a Canóse otočili stav. V páté minutě nastavení však nováček o plný bodový zisk přišel, když vyrovnal Bamford.

Manchester City zvládl duel s Watfordem a jde do čela

"Citizens" rozhodli o páté ligové výhře v řadě už v prvním poločase, kdy se prosadili Silva a Sterling. Anglický útočník potvrdil, že se mu proti londýnskému celku daří, v kariéře mu nastřílel už 11 branek.

V 63. minutě přidal druhou trefu v zápase Silva, jenž sedmým ligovým gólem v sezoně vyrovnal svůj osobní rekord. Stačilo mu na to pouze 14 utkání aktuálního ročníku.

Liverpool měl po celé utkání velký tlak a množství příležitostí, v té největší selhal sám před opuštěnou brankou Jota, kterého "vychytal" obětavý stoper Coady. Nejproduktivnější útok soutěže nakonec zachránil až ve čtvrté minutě nastavení střídající Origi, jenž zužitkoval Salahovu přihrávku a prostřelil hradbu těl bránících protihráčů.

Liverpool vyhrál páté soutěžní utkání v řadě a dostal se o bod před Chelsea. "Vlci" jsou osmí.

Čekání na premiérovou výhru v sezoně ukončil Newcastle, který si doma poradil 1:0 s Burnley. Jedinou branku vstřelil ve 40. minutě Wilson. Za Burnley nastoupil český útočník Matěj Vydra, který v 32. minutě nahradil zraněného Corneta.

"Straky" bodově dohnaly svého soupeře a dostaly se o skóre na předposlední místo před Norwich.

Everton gólem v nastavení otočil dohrávku kola proti Arsenalu a vítězstvím 2:1 ukončil po osmi zápasech šňůru bez výhry v anglické lize. Arsenal otevřel skóre v druhé nastavené minutě první půle. Z voleje se v první šanci svého týmu prosadil Martin Ödegaard.

Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze se tlačili za vyrovnáním, které zařídil v 79. minutě dosavadní smolař utkání Richarlison. Brazilskému útočníkovi VAR předtím kvůli těsným ofsajdům neuznal dvě branky, na třetí pokus ale o jeho gólové dorážce po Grayově břevně nebylo pochyb.

Gray se pak dočkal své branky v nastavení, kdy zpoza šestnáctky znovu trefil konstrukci, ale tentokrát se míč od tyče odrazil za záda brankáře Aarona Ramsdalea. Everton vyhrál po předchozích třech porážkách a z plného bodového zisku se radoval poprvé od 25. září. V tabulce je dvanáctý.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

West Ham United - Chelsea 3:2 (40. Lanzini z pen., 56. Bowen, 87. Masuaku - 28. Silva, 44. Mount), Newcastle - Burnley 1:0 (40. Wilson), Southampton - Brighton 1:1 (29. Broja - 90.+8 Maupay), Wolverhampton - Liverpool 0:1 (90.+4 Origi), Watford - Manchester City 1:3 (74. Cucho - 31. a 63. Silva, 4. Sterling), Leeds - Brentford 2:2 (27. Roberts, 90.+5 Bamford - 54. Baptiste, 61. Canós), Manchester United - Crystal Palace 1:0 (77. Fred), Tottenham - Norwich 3:0 (10. Lucas Moura, 67. Sánchez, 77. Son Hung-min), Aston Villa - Leicester 2:1 (17. a 54. Konsa - 14. Barnes), Everton - Arsenal 2:1 (79. Richarlison, 90.+2 Gray - 45.+2 Ödegaard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články