Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítězslav Lavička povede reprezentaci Kuvajtu

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička míří do Kuvajtu. Má vést tamní reprezentaci, se kterou podepsal smlouvu na čtyři měsíce s opcí na další rok. Asistentem mu má být Zdeněk Svoboda.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Kontrakt je neobvykle krátký, je ale možnost, že zůstaneme déle. V červnu nás čeká s týmem kvalifikace na Asijský pohár, potom si se zástupci kuvajtské asociace sedneme a řekneme si, jestli půjdeme společně dál, nebo ne," řekl Lavička.

Bez angažmá byl téměř rok poté, co loni v březnu skončil v polské Vratislavi. Předtím vedl českou jednadvacítku, pražskou Spartu, FC Sydney, Liberec a Žižkov. Nyní ho čeká premiéra u seniorské reprezentace. Kuvajt v minulosti trénovali i Milan Máčala a Dušan Uhrin.

"Samozřejmě jsem tým hodně sledoval. Jde pochopitelně o jiný styl fotbalu, než na jaký jsme zvyklí z Evropy. Bereme to ale se Zdeňkem jako velkou výzvu, jde přece o reprezentaci," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Tento měsíc ho čeká turnaj na Maltě, kde se Kuvajt dvakrát střetne s domácí reprezentací a nastoupí také proti Lotyšsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články