Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Velké změny v nominaci jednadvacítky. Suchopárek na Andorru povolal deset nových tváří

Výraznou obměnu nominace oproti duelu s Anglií udělal trenér české jednadvacítky Jan Suchopárek, který na závěrečný duel kvalifikace mistrovství Evropy proti Andoře povolal hned deset nových fotbalistů. Kádr doplnilo několik hráčů z dvacítky, kteří si za "lvíčata" můžou připsat debut. Češi nastoupí proti beznadějně poslední Andoře v pondělí 13. června v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U21 – Anglie U21

Tým doplnili například útočník Denis Alijagič, Filip Vecheta, Martin Suchomel nebo Patrik Vydra. "V předstihu jsme avizovali, že se náš tým mezi zápasy s Anglií a Andorrou může částečně obměnit. Rozhodlo o tom více aspektů – zdravotní stav některých hráčů či případné disciplinární ohrožení kvůli žlutým kartám," řekl Suchopárek.

"S trenérem reprezentace do 20 let Jiřím Žilákem jsme byli v kontaktu, několik hráčů s námi v minulém týdnu absolvovalo v Praze přípravný kemp a následně odehráli výborné utkání proti Chorvatsku. A nyní jsou připraveni doplnit jednadvacítku," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Jednadvacítce se po páteční prohře 1:2 s Anglií vzdálila šance na přímý postup na závěrečný turnaj. Oba soupeři mají v čele tabulky skupiny G 19 bodů, ostrovní celek však sehrál o dva zápasy méně. Češi mají jisté minimálně druhé místo, zaručující baráž. Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 vedle vítězů skupin přímo postoupí i nejlepší celek z druhých příček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články