Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve Španělsku jsme hráli lépe než při domácí remíze, řekl po porážce Souček

Navzdory prohře 0:2 ve Španělsku ve čtvrtém utkání skupinové fáze Ligy národů zahrála česká reprezentace podle kapitána Tomáše Součka paradoxně lépe než při týden staré remíze 2:2 v Praze. S dosavadním ziskem čtyř bodů je záložník West Hamu spokojený a věří, že se národní tým v elitní skupině udrží.

Španělé si v Málaze rozdělili góly do obou poločasů. Nejprve se trefil ve 24. minutě Carlos Soler a po něm v 75. minutě střídající Pablo Sarabia. "Musím pochválit celý tým, protože jsme odehráli ještě lepší zápas než doma. I když jsou to Španělé a pořád více drželi balon, vytvořili jsme si dobré příležitosti. Bylo to o produktivitě," řekl Souček na tiskové konferenci.

Výběr trenéra Jaroslava Šilhavého podruhé za sebou prohrál 0:2, ve čtvrtek takto nestačil v Lisabonu na Portugalce. V úvodních dvou domácích duelech Ligy národů však Češi zdolali Švýcarsko 2:1 a uhráli nerozhodný výsledek se Španělskem. V tabulce jsou třetí o bod před posledními Švýcary.

"Máme čtyři body. Myslím si, že je to dobré, protože jsme ve hře o udržení v této skupině. Chceme hrát příští Ligu národů s extratřídou. Nyní nejsme na sestupové příčce. V září si to chceme rozdat, abychom v elitní skupině zůstali," pokračoval sedmadvacetiletý Souček.

Národní tým musí podle něj navázat na produktivitu z domácího prostředí. "Venku jsme nezalezli, vytvořili jsme si šance, chtěli jsme hrát vyrovnanou partii. V Edenu nám to tam padalo a ve venkovních zápasech jsme góly nedávali. Je to složitější. Celých 90 minut napadat, hrát na maximum, a když se do šance dostanete, udržet klid a správnou koncovku, to jsme právě ve venkovních duelech nezvládli. Potřebujeme zlepšit produktivitu do dalších utkání," má jasno defenzivní záložník West Hamu.

Reprezentovat je největší čest

Češi odehráli čtyři střetnutí během 11 dnů a Souček v nich nechyběl ani minutu. "I kdyby se hrálo sto zápasů v tomto roce a pak byla reprezentace o dovolené, je potřeba, aby hráč šel. Reprezentovat je největší čest, je to něco speciálního a žádný klub se tomu nevyrovná. To je základ. Kdo nechce reprezentovat, měl by jít do reprezentačního důchodu. Pro každého hráče je to čest," dodal někdejší hráč Žižkova, Liberce a Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články