Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

VAR je vždycky proti nám, zlobí se kouč Barcelony Koeman

Hodně rozčílený byl trenér Barcelony po prohře 1:3 se svým úhlavním konkurentem Realem Madrid. Nizozemský kouč, který v kariéře za Barcu také hrál, kritizoval videorozhodčí a rozohnila jej hlavně penalta po souboji Clémenta Lengleta se Sergiem Rámosem a dodal, že technologie VAR jde pokaždé proti katalánskému týmu.

Trenér Ronald Koeman
zdroj: ČTK/PA autor: Tim Goode

"Nechápu VAR, někdo mi musí vysvětlit, jak ve Španělsku funguje. Vypadá to, že se používá jenom v případě rozhodnutí proti Barceloně. V lize jsme v sezoně odehráli pět zápasů a vždycky byl VAR proti nám. Nikdy v náš prospěch," řekl Koeman novinářům.

Na prázdném stadionu Camp Nou za stavu 1:1 sudí Juan Martínez odpískal pro Real pokutový kop až poté, co si na videu prohlédl Lengletovo zatáhnutí Rámose za dres a jeho teatrální pád. Kapitán "Bílého baletu" v 63. minutě penaltu proměnil a nasměroval hosty k vítězství.

"Hráči se v šestnáctce tahají za dres pořád. Navíc myslím, že Rámos fauloval Lengleta první, ten však na rozdíl od něj sebou takhle nehodil o zem. Za mě to prostě není penalta," prohlásil Koeman.

"Toto rozhodnutí výrazně ovlivnilo konečný výsledek. Až do penalty jsme hráli dobře a vytvářeli si šance. Těžko se to chápe," tvrdí sedmapadesátiletý trenér, jehož tým v závěru Real tlačil, ale nic z toho nebylo, naopak - v poslední minutě přidal třetí gól Realu střídající Luka Modrič. "Už bylo jedno, jestli prohrajeme 1:2 nebo 1:3," konstatoval Koeman.

Jeho svěřenci v La Lize v minulém kole podlehli Getafe 0:1 a po pěti utkáních je "Barca" až na 12. místě tabulky se sedmi body. "Vůbec nejsem znepokojený. Musíme dál pracovat a pokračovat v naší cestě. Nepochybuju o kvalitě svých hráčů," dodal Koeman, jenž před sezonou nahradil odvolaného kouče Quiqueho Setiéna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články