Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vaclíkova Sevilla promarnila proti Barceloně příležitost, Real spasily penalty

Přestože dvakrát se spoluhráči vedl, nemůže být Tomáš Vaclík spokojený. Jeho Sevilla měla v duelu s Barcelonou šanci na vítězství, nakonec ale prohrála 2:4. Tři střely za Vaclíkova záda poslal Lionel Messi, který navíc přihrál na poslední gól Suárezovi. Nezaváhal ani druhý tým La Ligy. Madridské Atlético porazilo Villarreal 2:0. Real vyválčil výhru 2:1 v Levante dvěma góly z penalt a zůstává třetí se ztrátou devíti bodů na Barcelonu a dvou na Atlético. Athletic Bilbao vyhrál derby proti Eibaru těsně 1:0. 

Lionel Messi překonává Tomáše Vaclíka
zdroj: ČTK/EFE autor: Julio Munoz

Sevilla vstoupila do utkání aktivně a v 22. minutě její hráči ukázkově vyřešili přečíslení tři na dva. Na konci akce byl Navas, který křížnou střelou překonal Ter Stegena. O čtyři minuty později ale vyrovnal parádní ránou z voleje Messi. Ještě do konce poločasu domácí znovu vedli. Sarabia vrátil z pravého křídla míč pod sebe a jeho přihrávku zužitkoval umístěnou střelou Mercado.

V 67. minutě ale Vaclík založil nepřesnou rozehrávkou protiútok Barcelony, na jehož konci se Messi svou slabší pravačkou přesně trefil pod břevno. Pětinásobný držitel Zlatého míče dovršil svůj jubilejní padesátý hattrick v kariéře v 85. minutě, kdy se po zblokované střele dostal sám před Vaclíka a jemným obloučkem vstřelil svou 25. ligovou branku v sezoně.

Proti Seville se mu tradičně daří, celkem jí dal už 28 gólů, víc než kterémukoli jinému klubu. V nastaveném čase přidal katalánský velkoklub čtvrtý zásah, Messiho přihrávku za obranu zužitkoval Suárez.

Real proměnil dvě penalty a teď jde dvakrát na Barcu

Real odčinil ziskem tří bodů domácí prohru s Gironou z minulého kola. Madridský celek proti Levante proměnil obě penalty. Nejprve v úvodním poločase po odpískané ruce poslal míč s přehledem do sítě Benzema, pro kterého to byla jedenáctá ligová trefa, a po vystřídání francouzského útočníka se druhé penalty pro Real v 78. minutě zhostil úspěšně Bale.

Nyní se Real střetne dvakrát s Barcelonou. Ve středu se s tradičním rivalem na svém stadionu utká v odvetě semifinále Španělského poháru a v sobotu se pak Real pokusí snížit náskok katalánského klubu v tradičním "El Clásicu".

Bilbao vyhrálo baskické derby proti Eibaru 1:0 a přeskočilo ho v tabulce. Athletic je po nepovedeném úvodu sezony už na osmém místě a na pohárové příčky ztrácí čtyři body.

Jediný gólový okamžik zápasu přišel už po 42 sekundách hry. Raúl García si počkal na Berchichovu zpětnou přihrávku a nekompromisně zakončil pod břevno. Španělský záložník vstřelil nejrychlejší gól Bilbaa za posledních devatenáct let.

Valencie popatnácté za bod

Valencie uhrála už patnáctou remízu. Na hřišti Leganés skončil zápas 1:1, o vítězství hosté přišli minutu před koncem. Pouze s bodem se museli spokojit v domácí soutěži počtvrté za sebou. Osmifinalisté Evropské ligy vedli od 22. minuty, kdy se trefil záložník Kodogbia. O dva body hosty připravil těsně před koncem dánský útočník Braithwaite.

Poprvé po příchodu z Chelsea do Atlética se střelecky prosadil Álvaro Morata, který se v 31. minutě opřel z voleje do míče a poslal ho přesně k levé tyči. Vítězství domácích pojistil lobem přes brankáře Asenja v 88. minutě Saúl.

Álvaro Morata slaví se spoluhráči gól Atlética Madrid
zdroj: ČTK autor: Emilio Naranjo

Atlético tak zvýšilo náskok před městským rivalem, který odehraje večerní zápas v Levante, na pět bodů. Villarreal nenavázal na poslední překvapivé vítězství nad Sevillou a stále zůstává v sestupovém pásmu. Fanoušky "Žluté ponorky" může alespoň těšit postup týmu do osmifinále Evropské ligy, kde se utká se Zenitem Petrohrad.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:

Getafe - Vallecano 2:1 (28. Mata, 68. Molina - 58. De Tomás), FC Sevilla - FC Barcelona 2:4 (22. Navas, 42. Mercado - 26., 67. a 85. Messi, 90.+3 Suárez), Alavés - Vigo 0:0Bilbao - Eibar 1:0 (1. García), Leganés - Valencie 1:1 (89. Braithwaite - 22. Kondogbia, Atlético Madrid - Villarreal 2:0 (31. Morata, 88. Saúl), Valladolid - Betis Sevilla 0:2 (45.+3 Mandi, 87. Joaquín), Levante - Real Madrid 1:2 (60. Roger - 43. Benzema z pen., 78. Bale z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články