Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vaclík ve veledůležitém zápase třikrát inkasoval, Benzema se blýskl hattrickem

Byl to zápas, který je mohl výrazně přiblížit jistotě Ligy mistrů pro další ročník. Fotbalisté Sevilly ho však nezvládli. V utkání 33. španělské ligy prohráli na půdě Getafe 3:0 a jejich soupeř je vystřídal na čtvrtém místě, kde má dvoubodový náskok. Tomáš Vaclík byl hned dvakrát překonán z penalty. To rozdíl mezi první Barcelonou a druhým Atléticem Madrid zůstává devítibodový. Lídr z Katalánska zdolal Real Sociedad 2:1, madridský tým zase uspěl v Eibaru 1:0. Třetí Real díky hattricku Karima Benzemy zdolal Bilbao 3:0.

Karim Benzema z Realu Madrid slaví vstřelený gól
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Sevilla byla v úvodu aktivnější a Vázquez nastřelil břevno, pak ale zahrál po půlhodině hry ve vápně rukou a sudí Lahoz nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Ten proměnil střelou doprostřed brány Mata.

V nastaveném čase úvodního dějství stejným způsobem jako Vázquez zahrál rukou v pokutovém území Escudero a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Další penaltu proměnil Molina, který poslal českého brankáře k opačné tyči.

Po pauze přidal třetí gól Molina. I za rozhodnutého stavu panovala na hřišti nervózní atmosféra a v 74. minutě byl po tvrdém šlapáku vyloučen domácí Djené. Rozhodčí vedle dvou červených rozdal také devět žlutých karet.

Real Madrid si doma poradil 3:0 s Bilbaem díky hattricku Karima Benzemy. Nejlepší střelec Realu udeřil ve druhém poločase nejprve dvakrát ze vzduchu a v nastavení poslal po Baleově přihrávce míč do odkryté branky. Benzema dal v sezoně už 21 ligových gólů.

"Bílý balet" ztrácí ze třetího místa na městského rivala Atlético čtyři body. Bilbao zůstává na pohárové sedmé pozici.

V dresu Barcelony se tentokrát neprosadil Lionel Messi. Zastoupili ho však obránci. Nejprve stoper Lenglet těsně před poločasovou pauzou a v 64. minutě bleskově zareagoval Jordi Alba na vyrovnávací gól Juanmiho. Levý bek Katalánců potvrdil pozici nejproduktivnějšího obránce v La Lize – v tomto ročníku má na kontě dva góly a osm asistencí.

Jediný gól Atlética dal až pět minut před koncem Thomas Lemar. Francouzský záložník zužitkoval Kokeho křižnou přihrávku, překonal gólmana Marka Dmitroviče a připsal si třetí ligovou trefu v sezoně. Eibar neporazil Atlético ve španělské lize ani v desátém vzájemném utkání.

Celta Vigo naopak před vlastními příznivci uspěla, udolala 2:1 Gironu a přeskočila soupeře v tabulce. První gól dal kanonýr Aspas, který se v posledních čtyřech zápasech trefil celkem šestkrát. Navíc přihrál i na vítěznou branku Boufalovi.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Alavés - Valladolid 2:2 (4. Guidetti, 24. Jony - 38. Joaquín, 75. Ünal z pen.), Celta Vigo - Girona 2:1 (34. Aspas, 69. Boufal - 48. Portu), Eibar - Atlético Madrid 0:1 (85. Lemar), Vallecano - Huesca 0:0, FC Barcelona - San Sebastian 2:1 (45. Lenglet, 64. Alba - 62. Juanmi), Levante - Espaňol Barcelona 2:2 (62. Vezo, 72. Rochina - 16. Iglesias, 65. Roca), Getafe - FC Sevilla 3:0 (45.+4 z pen. a 53. Molina, 35. Mata z pen.), Real Madrid - Bilbao 3:0 (47., 76. a 90.+1 Benzema), Villarreal - Leganés 2:1 (64. Bacca, 80. Ekambi - 86. El Zhar z pen.), Betis Sevilla - Valencie 1:2 (78. Lo Celso z pen. - 45. a 49. Guedes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články