Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V United to vře. Vedení za Mourinhem stojí, ale posily mu nekoupilo

José Mourinho, trenér, kolem něhož není nikdy klid, je opět terčem zájmu britských médií. Portugalec nedovedl fotbalisty Manchesteru United v minulé sezoně k žádné trofeji, v Premier League skončil se slavným celkem druhý za městským rivalem City a ve druhém kole nového ročníku prohrál v Brightonu. Už se ozvaly hlasy, že by měl skončit. Ovšem vedení klubu za ním stojí, i když s ním má spory o posílení kádru a ani hráči prý za Mourinhem nejdou.

Už se ozvaly hlasy, že by ho mohl vystřídat Zinedine Zidane, bývalý kouč Realu Madrid. Ovšem američtí majitelé klubu se nechali slyšet: "Proč bychom angažovali Zidana, když pro něho nemáme práci."

Mourinho si v létě stěžoval, že vedení přivedlo jen dvě posily – Brazilce Freda a devatenáctiletého Portugalce Dioga Dalota, který je ještě k tomu zraněný. Portugalec chtěl ještě jednoho stopera.

Bývalý fotbalista Arsenalu a anglické reprezentace Ian Wright pro BBC po porážce v Brightonu řekl: "Kouč je naštvaný, hráči jsou naštvaní a fanoušci taky." Bývalý fotbalista tvrdí, že na Old Trafford není všechno ideální hlavně ve vztahu kouč a vedení. "Když to takhle půjde dál, Mourinho asi brzy skončí," myslí si Wright.

Další bývalý reprezentant Chris Sutton, který hrál mimo jiné i v Chelsea, prohlásil po porážce o fotbalistech United: "Nehrají za svého kouče." A dodal, že United má klub jen v názvu.  

Bývalý obránce United Gary Neville se však v rozhovoru pro Sky Sport za Mourinha postavil. "Nechte ho dokončit práci. Nemůžete skončit, když máte postavenou jen čtvrtinu domu," řekl s tím, že United potřebují vedení, které ví, co má dělat.

Neville také dodal, že angažování belgického reprezentanta Tobyho Alderweirelda z Tottenhamu nebo Harry Maguireho z Leicesteru, které Mourinho chtěl, by bylo dobrou volbou. "Jestli by to ale stálo za 120 milionů liber, to už musí vědět vedení klubu," dodal k částce, která v přepočtu dělá 3,44 miliardy korun.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články