Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Utkání v Izraeli bude důležité. Jsem připravený a cítím se dobře, hlásí Darida

Podle záložníka Vladimíra Daridy si čeští fotbalisté mohou ze středečního přípravného utkání a vítězství 2:1 na Kypru vzít do následujících dvou zápasů Ligy národů pozitiva. Třicetiletý středopolař očekává, že nedělní duel v Izraeli by mohl být podobný. Přímý přenos utkání Izrael – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v neděli od 20:15.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/AP autor: Petros Karadjias

"Myslím, že si ze zápasu s Kyprem můžeme vzít pozitiva, protože to, co jsme si řekli na tréninku, jsme plnili. Až na dvě pasáže, kdy jsme nechali Kypr trochu hrát. Myslím, že to bylo dobré, jen je škoda, že jsme nepřidali více gólů," řekl Darida, který ve 43. minutě vstřelil z penalty vítězný gól.

Národní tým nyní čekají dva soutěžní zápasy v Lize národů, ve které se hraje o dvě místa v play-off o mistrovství světa 2022 a zároveň je rozhodující i pro rozdělení do košů při losu kvalifikace. Do Izraele mužstvo odletí z Kypru v sobotu.

"Utkání v Izraeli bude důležité. Kdybychom ho tam zvládli, do Skotska se nám pojede mnohem líp. Myslím, že to bude možná i trošku podobné tomu včerejšku. Budeme zase mírný favorit a budeme si odtamtud chtít odvézt tři body," podotkl Darida.

Vzpomínky na Slovensko jako recept

Český celek se pokusí navázat na zářijovou výhru 3:1 na Slovensku z úvodu Ligy národů. Poté musel tým do izolace a narychlo složené nové mužstvo podlehlo doma Skotsku 1:2.

"Když se zapojíme se stejnou energií, se stejným elánem, jako jsme hráli na Slovensku, tak kvalitu na to zopakovat to máme. Věřím, že předvedeme dobrý výkon," řekl záložník Herthy Berlín.

Proti Kypru hrál jako jediný z obvyklé základní sestavy českého týmu a je připraven zvládnout i další dva duely. "Uvidíme, jak trenér poskládá sestavu dál, jak to bude vypadat. Zatím jsme se úplně konkrétně nebavili. Já jsem každopádně připravený, cítím se dobře," konstatoval Darida.

V Herthě panuje herní spokojenost, bodová ale ne

O víkendu s Herthou v Bundeslize nečekaně sahal po bodech na hřišti obhájce titulu Bayernu Mnichov. Berlínský klub podlehl vítězi Ligy mistrů 3:4, v nastavení rozhodl svým čtvrtým gólem v zápase hvězdný útočník Robert Lewandowski.

"Mrzelo to hodně. Moc často se nestává, že by někdo dal tři góly na Bayernu. Když jsme je dvakrát dotáhli, věřil jsem, že ten bod, který jsme si určitě zasloužili, si vezmeme. Bohužel pak Lewandowski předvedl svou kvalitu a dal nám čtvrtý gól," litoval Darida.

Hertha ve třech bundesligových kolech dvakrát prohrála a jednou zvítězila. "Po bodové stránce moc spokojeni nejsme. Ale po herní stránce až na jeden poločas s Frankfurtem to bylo dobré. Věřím, že po reprezentační přestávce uděláme body a budeme v tabulce někde trošku jinde," doplnil bývalý hráč Plzně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články