Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ukrajinci před zápasem s Českem remizovali v Itálii a už poosmé neprohráli

Sílu fotbalistů Ukrajiny prověřili Italové. Ti budoucího soupeře českého výběru v Lize národů přivítali v Janově a nakonec se oba celky rozešly smírně 1:1. Svěřenci Andreje Ševčenka prodloužili sérii bez porážky na osm utkání.

Fotbalisté Ukrajiny
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Domácí měli na začátku utkání převahu, ale ukrajinský tým držel brankář Pjatov. Utkání bylo symbolicky ve 43. minutě přerušeno na památku 43 obětí srpnového zřícení janovského mostu Ponte Morandi.

Zatímco v první půli byl Pjatov bezchybný, hned v 55. minutě gólman Šachtaru Doněck zaváhal při Bernardeschiho střele, kterou tečoval do vlastní branky. Ukrajinci ale už za sedm minut odpověděli, když se po rohovém kopu prosadil Malinovskij. Italové inkasovali v osmém duelu po sobě, což se jim naposledy stalo v letech 1958-1959.  

S Italy mohlo být ještě hůř v 72. minutě, ale Malinovskij trefil z přímého kopu jen břevno. "Azzurri" i tak protáhli šňůru bez vítězství na pět duelů, z toho potřetí remizovali 1:1.  

Český tým se s Ukrajinou střetne příští úterý v Charkově, předchozí zápas ve skupině Ligy národů odehraje výběr nového trenéra Jaroslava Šilhavého v sobotu v Trnavě proti Slovensku. 

Itálie - Ukrajina 1:1 (0:0) Branky: 55. Bernardeschi - 62. Malinovskij. Sestava Ukrajiny: Pjatov - Karavajev, Burda, Rakickij (88. Krivcov), Matvijenko - Sydorčuk (56. Stěpaněnko) - Marlos (46. Cygankov), Zinčenko, Malinovskij, Konopljanka (73. Petrjak) - Jaremčuk (76. A. Kravec, 90.+1 Butko). Trenér: Ševčenko.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články