Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Juventus v Boloni zachránil Dybala, Neapol sestřelila Permu

Fotbalisté Juventusu Turín zůstali i po 25. kole italské ligy neporažení a po výhře 1:0 v Boloni dál jasně vedou. Druhá Neapol si s chutí zastřílela v Parmě, které dala čtyři góly a odvezla si všechny body. AC Milán porazil v předehrávce hosty z Empoli 3:0 a upevnil si čtvrté místo v tabulce. Třetí Inter remizoval s Fiorentinou 3:3, kde mu výhru vzal gól domácích ve 101. minutě. Těsný úspěch si připsalo AS Řím, které porazilo díky brance z nastavení Frosinone (3:2). Patrik Schick nenastoupil. 

Paulo Dybala a Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Boloňa bojuje o udržení v Serii A, ale v zápase se suverénním Juventusem měla víc ze hry, jenže tým s Cristianem Ronaldem dokázal nejen udržet neporazitelnost v soutěži, ale získal i další tři body za výhru 1:0. Záložník Ladislav Krejčí zůstal pouze na lavičce domácího týmu.

Juventusu zajistil tři body až po změně stran čtvrtou brankou v ročníku Dybala, který se trefil ve druhém zápase Serie A za sebou. Dvaadvacetiletý Argentinec značně zaostává za střeleckými výkony z minulé sezony, ve které si připsal 22 zásahů. Boloňa v zápase překvapivě střílela na branku Juventusu častěji než slavný soupeř, ale ani jeden pokus neskončil gólem. Domácí tak čekají na výhru už čtvrté utkání.

Neapol utkání v Parmě dominovala od první chvíle a v 19. minutě se hosté radovali po trefě Zieliňského poprvé. Do poločasu vstřelil první branku v duelu i Milik, který z přímého kopu podstřelil soupeřovu nadskakující zeď. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce navýšila Neapol po gólech Milika a Ounase stav na 4:0 a definitivně tak zlomila odpor domácích hráčů. Neapol naposledy nasázela čtyři góly v lize Frosinone na začátku prosince. Parma prohrála potřetí v řadě.

Fiorentina, která neprohrála v lize už sedm utkání, vedla nad Interem Milán po rychlé vlastní brance obránce Interu De Vrije 1:0. Hosté ale trefami Vecina a Politana do poločasu duel otočili a po změně stran přidal třetí gól do sítě domácích z penalty Perišič. Fiorentina snížila v 74. minutě zásluhou Muriela, před koncem měl na kopačce vyrovnání Chiesa, ale střelu poslal těsně vedle pravé tyče. V šesté minutě nastaveného času zahrál obránce Interu D'Ambrosio rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Po přezkoumání na videu pokutový kop potvrdil a v 11. minutě nastaveného času vyrovnal francouzský záložník Veretout

Předposlední tým Serie A Frosinone se ujal vedení v páté minutě poté, co si brankář Olsen nešťastně srazil Cianovu střelu do vlastní sítě. Favorizované mužstvo AS ale ještě do poločasu skóre otočilo, v rozmezí pouhých 72 vteřin se trefili Džeko a Lorenzo Pellegrini.

V 80. minutě ale vyrovnal po kombinaci s Cianem Pinamonti. "Vlci" rozhodli o vítězství až v poslední minutě nastaveného času, El Shaarawyho přihrávku před branku dopravil Džeko v krkolomné pozici do sítě.

Krzysztof Piatek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

První branku si v utkání proti Bergamu připsal ve 42. minutě stoper Izzo, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži po rohovém kopu. Krátce po změně stran přidal druhý zásah proti svému oblíbenému soupeři Falqué, jenž překonal obranu Bergama už pošesté v kariéře.

AC Milán zdolal Empoli, všechny góly vstřelil favorit až ve druhém poločase. Bezbrankový stav zlomil čtyři minuty po přestávce polský kanonýr Krzysztof Piatek, který se na jednu branku přiblížil lídrovi pořadí kanonýrů Cristianu Ronaldovi z Juventusu.

Piatek po lednovém příchodu z Janova vstřelil v novém působišti už pátý ligový gól, dohromady jich dal v sezoně už 18. Včetně poháru skóroval v pátém utkání za sebou a nastřílel v této sérii sedm branek.

V utkání proti týmu ohroženému sestupem jej vzápětí napodobil Kessie a skóre uzavřel Castillejo. AC vyhrál potřetí za sebou a opět při tom vstřelil tři góly.

Sampdoria ukončila sérii tří porážek výhrou 1:0 nad Cagliari. Celý zápas odehrál český záložník Jakub Jankto, který se vrátil do základní sestavy po dvou vynechaných duelech. Zápas rozhodl v 66. minutě z penalty nejlepší střelec Sampdorie Quagliarella a osamostatnil se na třetím místě v tabulce kanonýrů Seria A o dva góly za Ronaldem a o jeden za Piatkem. Od osobního maxima z minulé sezony dělí italského útočníka dvě branky.

Janov nenavázal na minulé vítězství nad Laziem a na hřišti trápícího se Chieva nedokázal skórovat. Domácí remizovali v soutěži už podesáté, na předposlední Frosinone ztrácejí šest bodů.

Sassuolo vedlo nad Spalem díky trefě obránce Pelusa, který se mezi střelce zapsal v tomto ročníku poprvé. Po změně stran ale hosté vyrovnali zásluhou Petagni, jenž proměnil penaltu a desátým gólem zařídil dělbu bodů.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

AC Milán - Empoli 3:0 (49. Piatek, 51. Kessie, 67. Castillejo), FC Turín - Bergamo 2:0 (42. Izzo, 46. Falqué), Frosinone - AS Řím 2:3 (5. Ciano, 80. Pinamonti - 30. a 90.+5 Džeko, 31. Lorenzo Pellegrini), Sampdoria Janov - Cagliari 1:0 (66. Quagliarella z pen.), Boloňa - Juventus Turín 0:1 (67. Dybala), Chievo - FC Janov 0:0, Sassuolo - Spal Ferrara 1:1 (43. Peluso - 68. Petagna), Parma - Neapol 0:4 (36. a 73. Milik, 18. Zielinski, 82. Ounas), Fiorentina - Inter Milán 3:3 (1. vlastní De Vrij, 74. Muriel, 90.+11 Veretout z pen. - 6. Vecino, 40. Politano, 52. Perišič z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články