Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trochu jsem se bál, abychom nedostali gól, přiznal plzeňský Krmenčík

Největší plzeňskou hrozbou zůstává i v nové sezoně Michael Krmenčík. Nejlepší střelec minulého ročníku opět střílí góly a v Karviné v neděli zařídil Viktorii už třetí vítězství z pěti, které jeho tým v pěti kolech lize uhrál. Skóroval už v sedmém z posledních osmi utkání svého týmu.

Michael Krmenčík
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň počtvrté za sebou vyhrála 1:0. Tři body jí přinesla Krmenčíkova pohotová hlavička na bližší tyči po rohovém kopu z šesté minuty. "Nacvičovali jsme si to takhle s trenéry na tréninku před zápasem a povedlo se nám to," pochvaloval si Krmenčík, který v příštím kole odehraje stý zápas v první lize.

Pak ale v 18. minutě selhal při exekuci pokutového kopu. Jeho nepříliš dobře umístěnou střelu Berkovec chytil. "Toho je hrozná škoda. Chtěl jsem kopat jako vždycky, ale na poslední chvíli jsem to změnil, což se nedělá. A potrestalo mě to," vyčítal si pětadvacetiletý útočník.  

Kvůli neproměněné penaltě ho pak pronásledovaly černé myšlenky. Zvlášť když Karviná ve druhém poločase vyrovnala hru a měla šance. "Musím se přiznat, že jsem se trochu bál, abychom ten gól nedostali. Ale spíš jsme ho mohli dát než dostat," mínil Krmenčík.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Plzeň

Ten byl rád, že jeho tým poprvé v sezoně dokázal skórovat v prvním poločase. "Konečně jsme dali gól na začátku, ale měl jsem proměnit i penaltu. Myslím, že pak by se nám hrálo ještě líp. Karviná pak asi přidala, ale my jsme si to pohlídali," řekl Krmenčík.  

Útočník, který se v tabulce střelců se čtyřmi góly dělí s teplickým Vaněčkem o druhé místo za pětigólovým Komličenkem z Mladé Boleslavi, je s úvodem sezony Viktorie spokojený. "Start je výborný. Pět zápasů, pět výher. Novináři říkají, že to je zase jen 1:0, ale máme patnáct bodů, což je to hlavní," dodal Krmenčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články