Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal zvládl duel se Southamptonem, United remizovali s Liverpoolem

Tottenham v honbě za titulem nečekaně klopýtl ve 27. kole. "Spurs" zaváhali na půdě Burnley, kde prohráli 1:2. Arsenal dokázal porazit Southampton 2:0, zatímco Manchester United remizoval s Liverpoolem 0:0. Španělský záložník Gerard Deulofeu rozhodl hattrickem o vítězství Watfordu v Cardiffu 5:1. 

Utkání Manchesteru United – Liverpool
zdroj: ČTK/PA autor: Andrew Yates

V očekávaném duelu se nedokázal gólově prosadit ani jeden tým. Blíž ke vstřelení branky měli domácí United: na konci první půle uvolnil Lukaku přihrávkou do vápna Lingaarda, ale jeho kličku vystihl gólman Allison. Ve druhé půli pak liverpoolský brankář už vytahoval míč z brány, ale gól pro předchozí ofsajd neplatil.

Arsenal poslal do vedení už v 6. minutě Lacazette, který patičkou tečoval Mchitarjanovu nepovedenou střelu. Francouzský útočník se trefil ve čtvrtém domácím utkání v řadě, což naposledy v dresu "Kanonýrů" předvedl Van Persie v březnu 2012. Nizozemský útočník skóroval dokonce v pěti duelech na domácím hřišti za sebou.

Domácí přidali druhý gól o 11 minut později, kdy vstřelil pátou ligovou branku Mchitarjan. Arsenal mohl do poločasu ještě navýšit skóre, ale Lacazette dvakrát selhal. Londýnský celek vyhrál před vlastními fanoušky v lize posedmé v řadě a vrátil tak Southamptonu prosincovou porážku 2:3.

Je nám líto, video expirovalo.
United hráli s Liverpoolem bez branek

Ve vyrovnaném zápase Burnley–Tottenham otevřel skóre v 57. minutě hlavou po rohovém kopu domácí Wood. Novozélandský útočník má velkou zásluhu na neporazitelnosti svého týmu - během série bez prohry nastřílel šest branek.

V 65. minutě ale Rose pohotovým autovým vhazováním vybídl k úniku Kanea a reprezentační kapitán, vracející se na trávník po šesti týdnech absence se zraněným kotníkem, poslal míč špičkou kopačky k tyči Heatonovy brány. Tottenham ale nakonec odjel z Turf Moor po třech ligových výhrách s prázdnou, v 83. minutě rozhodl po přihrávce střídajícího Gudmundssona útočník Barnes.

Trenér Crystal Palace - 71letý Roy Hodgson
zdroj: ČTK autor: James Wilson

Crystal Palace vedl od 40. minuty, kdy si svůj první gól v novém působišti připsal pohotovou tečí útočník Batshuayi. V 64. minutě vyrovnal Evans, ale o šest minut později rozhodl ve prospěch hostujícího týmu u zadní tyče osamocený Zaha. V závěru navíc přidali další góly z penalty Milivojevič a znovu Zaha. Londýnský celek se tak dostal na 12. místo těsně za svého dnešního soupeře. Leicester naopak získal za posledních šest zápasů pouze bod.

Trenér Crystal Palace Roy Hodgson se v zápase stal nejstarším trenérem, který kdy vedl družstvo v Premiere League. V den zápasu mu bylo 71 let a 198 dní, čímž překonal dosavadní rekord Bobbyho Robsona.  

Je nám líto, video expirovalo.
Tottenham klopýtl v boji o titul na půdě Burnley

Newcastle porazil v záchranářském souboji Huddersfield 2:0. Utkání ovlivnilo vyloučení hostujícího Smithe, který za ostrý skluz viděl červenou kartu už ve 20. minutě. Straky dlouhou přesilovku zužitkovaly po změně stran, trefili se Rondón a Pérez. Newcastle se třetí domácí výhrou v řadě vzdálil od sestupových příček na rozdíl čtyř bodů. Huddersfield zůstává poslední.

Bournemouth remizoval 1:1 s Wolverhamptonem, v utkání byly nařízeny tři penalty. Ve 14. minutě se z pokutového kopu prosadil King a dal gól ve třetím domácím zápase za sebou, což se mu v Premier League povedlo jako druhému hráči Bournemouthu v historii.

Sedm minut před koncem srovnal z penalty Jiménez, ale o chvíli později mohl stejným způsobem vystřelit svému týmu tři body znovu King. Norský kanonýr ale tentokrát branku vůbec netrefil. Oba týmy zůstávají po remíze ve středu tabulky.

Deulofeu sám vypracoval Watfordu tříbrankový náskok v Cardiffu a domácí tým zlomil hlavně dvěma slepenými góly z brejků na 3:0 těsně po uplynutí hodiny hry.

Nejenže zdvojnásobil svůj dosavadní gólový příspěvek v sezoně, ale ještě stihl připravit první gól Deeneymu, který se pak v nastavení sedmou trefou v sezoně dostal do čela týmové tabulky střelců. Watford se v tabulce posunul na sedmé místo, Cardiff má stále jen bod náskok na sestupové pozice.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Cardiff - Watford 1:5 (82. Bamba - 18., 61. a 63. Deulofeu, 73. a 90.+1 Deeney), West Ham United - Fulham 3:1 (29. Hernández, 40. Diop, 90.+1 Antonio - 3. Babel), Burnley - Tottenham 2:1 (57. Wood, 83. Barnes - 65. Kane), Bournemouth - Wolverhampton 1:1 (14. King z pen. - 83. Jiménez z pen.), Newcastle - Huddersfield 2:0 (46. Rondón, 52. Pérez), Leicester - Crystal Palace 1:4 (64. Evans - 70. a 90.+3 Zaha, 40. Batshuayi, 81. Milivojevič z pen.), Arsenal - Southampton 2:0 (6. Lacazette, 17. Mchitarjan), Manchester United - Liverpool 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články