Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tecla mám rád, ale do reprezentace nepatří, říká Vízek. Hložek už umí to, co velcí hráči, dodává

Řada fotbalových fanoušků si při zjištění, že fotbalová reprezentace bude hrát kromě dvou zápasů kvalifikace mistrovství světa hned také přípravný zápas s Ukrajinou, položila otázku: Proč? Pauza byla kvůli Euru krátká, zápasů i s poháry mají nejlepší tuzemské celky hafo, zraněných fotbalistů taky, tak proč ještě testovat hráče v utkání, které ani nepřilákalo do ochozů plzeňského stadionu moc diváků (5231) a Ukrajinci tu měli místy téměř domácí prostředí? Přesto nakonec zápas vyzněl pozitivně.

Adam Hložek v utkání proti Ukrajině
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Zaznívaly dokonce hlasy, že se na zápas fanoušci nehodlají ani dívat v televizi. "Je to takový divný, nemáte jistotu stálých výkonů," konstatoval na tohle téma bývalý reprezentant Ladislav Vízek, dvojnásobný nejlepší fotbalista bývalého ČSSR.

Jenže se hrálo naplno a dalo se na to koukat. Nakonec Češi zachraňovali v nastaveném čase remízu, ale i ta se s Ukrajinou cení.

Silný soupeř byl hlavně v prvním poločase pod tlakem a při Teclových šancích a akci, kterou marně zakončovali Sadílek se Šebkem, měli Ukrajinci namále.

Olympijský vítěz z roku 1980 úplně nechápal význam přípravného zápasu po dvou kvalifikačních utkáních krátce za sebou. "Když je už o víkendu liga, dost klubů nechce, aby jejich hráči nastoupili," říkal ještě před zápasem Vízek, i když věděl, že šlo o termín vyhrazený pro reprezentaci a bylo jasné, že trenér chce vyzkoušet, jak bude fungovat spolupráce zavedených reprezentantů s těmi novými.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Ukrajina

Někteří z hráčů, kteří toho ještě v národním dresu moc neodkopali, potěšili. "Kromě Standy Tecla odehrál velmi dobrý zápas Michal Sadílek, i Vašek Jemelka v obraně byl jistý," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Ovšem Vízek vidí slávistického útočníka Tecla jinak. "Já ho mám docela rád, ale dát ho do nároďáku? Jestli je tam kvůli svým charakterovým vlastnostem? Je to sympaťák, ale gól dát neumí a takovýhle hráč do reprezentace nepatří. A když se bavím s bývalýma fotbalistama, tak mají stejný názor," tvrdí fotbalista, který je členem Klubu ligových kanonýrů pro hráče, jenž nastříleli v ligách minimálně sto gólů.

Proti Ukrajině dostal víc času na hřišti i Alex Král, jehož výkonnost poslední dobou nebyla taková, když odcházel ze Slavie.

"U Krále věřím, že by ho odchod do West Hamu mohl opět probrat," vysvětloval Vízek, který také neměl zrovna extra pocit, že by ruské angažmá vlasatému záložníkovi nějak pomohlo. Ovšem ve středu, hlavně v první půli bylo vidět, že má chuť chytit novou šanci za pačesy.

I mladíček Hložek, jemuž bylo teprve v červenci devatenáct, potvrdil, že má na to, aby splnil obrovská očekávání, která jsou do něho vkládána. Když si například v závěru povodil trojici soupeřů nejdříve "zidanovkou" a další kličkou v plné rychlosti, jen potvrdil Vízkův názor na něho.

"To je fotbalista. Dělá všechno, jak má. Už teď umí to, co velcí hráči," vysvětloval olympijský vítěz z Moskvy přesvědčeně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články