Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štetina zůstává na Letné. Zadostiučinění, popisuje slovenský bek

Pražská Sparta se dohodla se slovenským obráncem Lukášem Štetinou na prodloužení kontraktu. Štetina bude hrát na Letné i v příštích dvou letech, smlouvu podepsal do června 2022.

Lukáš Štetina
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Štetina přišel do Sparty v létě 2017 z jiného pražského klubu Dukly. V prvním roce patřil k oporám a spoluhráči ho zvolili nejlepším hráčem sezony. Pak důrazný stoper ztratil místo v sestavě a spekulovalo se o jeho odchodu.

Štetina ale dostal důvěru od trenéra Václava Kotala a v posledních dvou březnových soutěžních zápasech před koronavirovou pauzou nastoupil od začátku. Za výkony proti Ostravě a Slavii byl chválen. "Tahle smlouva je určitě zadostiučinění. To, co dělám pro fotbal, se mi vrátilo. Věřím i ve fotbalového boha a v tom mám před sebou čistý stůl," řekl Štetina.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Napsalo se toho hodně, ale já vím, jak pracuju doma, na tréninku a samozřejmě i v zápasech. Ne vždycky je to vidět tak, jak bych si přál, ale až jednou skončím s kariérou, budu vědět, že jsem pro fotbal udělal maximum," doplnil bývalý hráč Nitry, Prešova a Charkova.

Je vděčný kouči Kotalovi, že ho podržel navzdory chybám. "Když se dívám na fotbal v Anglii nebo kdekoliv jinde, tak hráči dělají chyby, i horší než my tady v Čechách, a hrají dál. To je velmi důležité a ti hráči to potom trenérovi dokážou vrátit," uvedl Štetina, který v české nejvyšší soutěži odehrál 172 zápasů, vstřelil devět gólů a přidal pět asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články